Zašto će u budućnosti čista energija biti neverovatno jeftina?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. U medjuvremenu struja poskupljuje.
  Prikljucak na elektricnu mrezu mozete samo da imate ukoliko Vasa solarna ili energija vetra koju sakupljajte bude vracena elektroprivredi.
  30% je maksimum koji mozete da koristite iz obnovljivih izvora a ostalo placate elektroprivredi.
  U slucaju da niste na elektro mrezi sa posebnim dozvolama mozete da imate iskljucivo energetski obnoviljvu kucu.

  1. Niste sasvim u pravu: pogledajte na http://www.engp.rs, oni imaju sasvim drugačije rešenje. U najkraćem: slobodni ste da potrošite od Vaše proizvedene energije koliko god hoćete, ostalo oni otkupljuju.

 2. Ma svet je potpuno neupucen. Prave solarne elektrane i kada dobiju skoro besplatnu energiju sta? I dalje nece imati Nacionalni stadion. Budale!

 3. Cista, obnovljiva i jeftina?! Lepo zvuci.
  Nazalost jos dugo ce ostati nedosanjani san ne samo za nas naravno. Sistem u kome zivimo neupitno je okrenut ka profitu pa ni navedena energija nije izuzetak. I pored svih optimisticnih predvidjanja u vezi cene, navedenih u tekstu, pitanje je i koliko je „stvarno“ cista tj. u kojoj meri? Ako vas zanima i druga strana medalje, toplo preporucujem dokumentarac „Planet of the humans“ vredi svaki minut filma.

 4. Sve je to super, samo ovde te država sprečava da koristiš solarnu energiju glupavim zakonima koji ti nedozvoljavaju da višak energije vratiš EPSu.

 5. Treba pogledati film koji izmedju ostalog govori o Detroitu , o otkazima, o napustanju grada za trazenjem novih poslova, nekada su u tom gradi bili skoro svi zaposleni , sada su im ostale napustene polusrusene zgrade, nema posla , siromastvo zavladalo, snabdevanje se usporilo , nema hrane i ona koja stize predje do potrosaca kazu i po 2500 km , trosi se benzin, videvsi na sta sve to ide , dali su im svakome ko zeli po parce gradskog zemljiste da tamo sami rade obradjuju zasade na svojim mini placicima i od mini placeva se trenutno snabdeva kazu i do 60 % stanovnistva, malom poljoprivredom se bave i sudije i advokati i prodavci i svi redom . Sve se radi rucno i sa alatkama od pre sto godina i takva proizvodnja ne moze se porediti ni sa prinosom ni sa ukusom proizvedenog od industrijske poljoprivredne proizvodnje. Doveli su obradu gradskog zemljista do savrsenstva, mada im je trebalo par godina dok samu zemlju nisu doveli do kvalitetne za sadjenje , da samo vidite kako su sve dobro promislili sta sa cim se slaze dok raste a na tako malom prostoru takav prinos , jedna biljka dole druga gore, donju gornja stiti od sunca ako nije za veliko sunce, treca stiti od vetra ako joj vetar smeta , pored su biljke koje teraju stetocine a i one su jestive . To zaista velika industrijska poljoprivreda ne moze .

 6. Evo, samo iz ovoga gore sto su naveli komentatori vidi se kakav drzava ima odnos prema stedljivim izvorima svega , to treba da se menja , mi smo ipak raspikuce iako Vicic kao da nije ali on preko poreza gleda da ugrabi za drzavu ali ne treba samo preko toga , treba i na druge nacine da se stedi i da osmisli da se stedi i za drzavu i za narod , da se narod ne trosi i ne placa sve papreno . Treba novo ministarstvo da se osnuje , neka Danas pokrene , Ministarstvo za SAMOODRZIVU DRZAVU SRBIJU , ala bi smo bili , kada bi primenili sve sto drugi vec rade, nije tesko , bili bi smo bogata drzava i nista ne bi moglo da nas iznenadi ,ni kisa ni sunce ni vetar, ni nedostaka benzina, pa cak ni napustanje investitora , jedino te poplave ali mozda i tu ima nekog leka .

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Život

Naslovna strana

Nasovna za 31. jul 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.