Zašto je dobro jesti kivi? 1Foto: Pixabay/pixel2013

Možda nam je mrsko ljuštiti kivi i seckati ga, ali kao voćka odnosno namirnica veoma je koristan za naše telo i imunitet.

Prednosti konzumacije kivija:

– Unos vitamina C koji je antioksidans

– Unos vitamina E i folata

– Poboljšava apsorpciju gvožđa u crevima (značajan kod anemije)

– Umiruje stres

– Pomaže kod zatvora

– Poboljšava varenje

– Pomaže protiv zadržavanja tečnosti u organizmu

– Poboljšava cirkulaciju krvi

– Štiti od UV zraka

Nutritivna vrednost kivija na 100g:

– Energetska vrednost 61 kCal

– Proteini 1.1g

– Ugljeni hidrati 15g

– Šećeri 9g

– Vlakna 3g

Zanimljiva činjenica

Dva kivija obezbeđuju ti čak 230 odsto dnevnih potreba za unosom vitamina C i 70 odsto potreba za unosom vitamina K.

Autorka je diplomirana nutricionistkinja i Bahova praktičarka. Više detalja na linku njenog instagram naloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari