Mile Jerković biznismen iz Bačke Topole, vlasnik više autotransportnih firmi i poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini, proširio je svoje gazdinstvo sa još tri firme koje je juče kupio na aukciji u Novom Sadu. Jerković i njegova kćerka Višnja kupili su somborsko autotransportno preduzeće Severtrans za 460 miliona dinara (početna cena 36,7 miliona dinara), Poljoprivredno preduzeće Graničar iz Gakova za 300 miliona (početna cena 176 miliona) i Poljoprivredno preduzeće Aleksa Šantić u istoimenom selu za 420 miliona dinara (početna cena 176 miliona).

Mile Jerković biznismen iz Bačke Topole, vlasnik više autotransportnih firmi i poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini, proširio je svoje gazdinstvo sa još tri firme koje je juče kupio na aukciji u Novom Sadu. Jerković i njegova kćerka Višnja kupili su somborsko autotransportno preduzeće Severtrans za 460 miliona dinara (početna cena 36,7 miliona dinara), Poljoprivredno preduzeće Graničar iz Gakova za 300 miliona (početna cena 176 miliona) i Poljoprivredno preduzeće Aleksa Šantić u istoimenom selu za 420 miliona dinara (početna cena 176 miliona). Jerković je najavio i izgradnju fabrike biodizela u Sivcu.
Ova 201. aukcija koju organizuje Agencija za privatizaciju bila je veoma uspešna jer će se u budžetske kase sliti oko 1,6 milijardi dinara, za koliko je prodato 17 preduzeća. Znatno višu cenu od početne 798.000 dinara postigao je četvoročlani konzorcijum Stupar, Nikić, Rončević i Vučurević koji su za 54 miliona dinara kupili Novinsko-izdavačko JP Zrenjanin. Somborsku Betonjerku kupio je Slaviša Purić iz Beograda za 290 miliona dinara. Beogradska firma Saga invest kupila je za 18,5 miliona dinara firmu Novi hrast iz Morovića (za 7,8 miliona dinara), Jovan Popović novi je vlasnik Dimničara iz Zrenjanina za 7,2 miliona (422.000), dok je Slobodan Šaban iz Erdevika novi vlasnik novosadskog Trgometala za 200.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari