Posao za još 50 radnika 1

Italijanska fabrika za proizvodnju industrijskih vreća Mondi jedna je od profitabilnijih investicija u šabačkoj industrijskoj zoni. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović juče je posetio njene pogone i o proširenju saradnje i novim investicijama razgovarao sa generalnim direktorom Mondija, Rafaelom Macolom kao i direktorom Mondi Šabac, Vladimirom Žugićem. Fabrika u Šapcu radi kao servisni centar Mondi industrije vreća i planira se novo zapošljavanje radnika.

– Zahvalan sam kompaniji Mondi što je odlučila da uloži sredstva i svoj biznis proširi u Šapcu, gde su izgradili halu od 1.000 kvadratnih metara, a planiraju da se prošire i izgrade halu od 6.000 kvadrata. Tim proširenjem zaposliće novih 50 radnika, što je odlična vest. Njihov plan je da proizvode 200 miliona industrijskih vreća godišnje, a to će Šabac učiniti centrom za proizvodnju i distribuciju, koji će izvoziti u 15 zemalja u okruženju. Naš cilj u Šapcu je da svako ko bude želeo, u naredne četiri godine dobije posao, a da svako ko radi, zaradi više. Slobodna zona u Šapcu najveća je u Srbiji, u prava je oaza za investicije, jer nudi niz povoljnosti za poslovanje – poručio je gradonačelnik Zelenović.

Predstavnici firme naglašavaju da od Gorice do Soluna nema takve firme kao što je u Šapcu. Kako je istakao Vladimir Žugić, Mondi je poznat po tome da ulaže maksimalne napore u stvaranje bezbedne radne sredine u kojoj zaposleni ne samo da mogu da ispune svoje ambicije, već i da neprestano teže da unaprede svoje veštine i da streme ka novim ciljevima.

– Proširili smo naše kapacitete izgradnjom nove hale. Razvijamo se u pravcu potreba naših kupaca, ali i težimo da poboljšamo kvalitet proizvoda. Veoma smo zadovoljni radom fabrike u Šapcu i što se svi postavljeni ciljevi ispunjavaju na vreme – rekao je Žugić.

Mondi Šabac trenutno zapošljava 60 radnika i njegova proizvodnja je u skladu sa ISO 9001, 22000 i HACCP. Inače, Mondi grup posluje u 30 zemalja sveta, i zapošljava 25.000 radnika. Od 2014. godine Mondi radi u Šapcu nakon što je preuzeo fabriku za proizvodnju vreća a u pogonima instalirao mašine najnovije tehnologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari