Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je juče da će Srbija nastaviti da bude pouzdan partner Bosni i Hercegovini. Na brifingu za strane novinare u sedištu naprednjaka Vučić je ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH.


Na pitanje kako će se budući rad Vlade Srbije odraziti na region, posebno na BiH i odnose Srbije sa Republikom Srpskom, Vučić je kazao da Srbija ima specijalne odnose sa RS, „ali da nijednog trenutka nije ugrozila ni nipodaštavala BIH, niti se negativno odnosila prema njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu“.

„Srbija će se na tako ozbiljan i odgovoran način odnositi i u budućnosti. Mislim da BiH nije imala pouzdanijeg partnera od prethodne srpske vlade, a taj odnos mislimo da nastavimo i unapređuje“, rekao je Vučić i naglasio da isto misli i o ostalim zemljama regiona, izrazivši spremnost da poseti Sarajevo.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku Aleksandru Vučiću i SNS za ostvareni izborni rezultat. „Uveren sam da poverenje koje su u velikom broju građani Srbije dali Aleksandru Vučiću i SNS znači glas za demokratsku i proevropsku Srbiju“, napisao je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari