Odbojkašice Srbije odbranile su titulu u Evropskoj ligi savladavši u finalu završnog turnira u Ankari Bugarsku sa 3:1 (25:20, 25:20, 16:25, 25:22). Izabranice Zorana Terzića na ovaj način plasirale su se na Gran pri pa će 2011. igrati u svetskoj eliti ženske odbojke.

– Bio je težak meč, naročito kada je u četvrtom setu trebalo da se vratimo na našu igru i da „prizemljimo“ protivnice. Uspele smo da završimo meč pre uvek neizvesnog petog seta i da konačno izborimo plasman na Gran pri. Jedino ostaje žal što finale nismo igrale protiv domaćina Turske, jer bi atmosfera sigurno bila bolja u punoj sali – rekla je nakon pobede Nataša Krsmanović.

Srbija je pobedu ostvarila pre svega odličnim blokom Krsmanovićeve, Milene Rašić i Jelene Nikolić koje su bile nepremostiva prepreka za protivnice. Odlično je funkcionisao i napad u kojem je Maja Ognjenović uspešno proigravala na bokovima Jovanu Brakočević i Brižitku Molnar.

Pored pobede, odbojkašice Srbije dobile su i četiri individualna priznanja. Tako je Jelena Nikolić proglašena za najkorisniju igračicu (MVP) i najboljeg primača završnog turnira, Jovana Brakočević je najbolji smečer, a Maja Ognjenović najbolji tehničar.

Muškarci igrali sinoć za treće mesto

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igrala je sinoć protiv Kube za plasman na treće mesto ovogodišnjeg izdanja Svetske lige. Nakon poraza u polufinalu od Rusije, podmlađena selekcija Srbije je ipak u Kordobi ostvarila glavni cilj plasmanom među šest najboljih, a borba za bronzu samo je stepenica više u osvežavanju tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari