Posle trijumfa u Splitu protiv Hrvatske, srpska reprezentacija se po prvi put plasirala u polufinale Dejvis kupa gde je očekuje duel protiv Češke. U drugom polufinalu sastaće se Argentina i Francuska. Ovo je svakako veliki uspeh, koji će Srbija pokušati zasluženo da opravda. U meču protiv Češke, Srbija se sastaje u Beogradskoj areni.

– Naši su se grupisali među četiri najbolje ekipe, i smatram da je ovo istorijski uspeh naše reprezentacije. Prednost je na našoj strani, s obzirom da igramo na domaćem terenu i da tvrda podloga odgovara našim igračima. Dejvis kup je sam po sebi specifičan, a sa Novakom na čelu, Tipsarevićem i Zimonjićem daćemo sve od sebe da pobedimo. – istakao je za Danas Boba Živojinović.

Predsednik Teniskog saveza Srbije ističe i to da se nada da će Arena biti puna iako, nažalost u Fed kupu nije bio toliki odziv publike, mada ne zna zašto je to tako.

– Publika je važan faktor, i samim tim što se utakmica igra na domaćem terenu se očekuje da navijači podrže naše. Sada je najvažnije da se naši teniseri koncentrišu na meč sa Češkom i da daju svoj maksimum.

O srpskom tenisu, koji ima jake igrače, i muške i ženske, Živojinović kaže:

– Vrlo je teško stalno pobeđivati i uvek biti najbolji. Normalno je da u jednom trenutku neko zablista, a da u sledećem doživi neuspeh. Bitno je da se oni trude i rade na sebi. Trenutno, Janko Tipsarević i Ana Ivanović imaju probleme sa povredama, ali i to je deo tenisa.

Iako Đoković, Tipsarević i Troicki nižu uspehe, postavlja se pitanje ko bi mogao biti naslednik.

– Oni su velike zvezde, Novak se bori da bude broj jedan, Viktor i Janko kao i Zimonjić takođe ulažu sve da se penju na rang listi. Sigurno je da naslednika ima, mladih ljudi koji će se ugledati na njih i davati sve od sebe. – ističe Živojinović.

Teniski savez Srbije, saopštio je da će kapacitet Arene tokom meča sa Češkom biti 18.200 mesta, a duel između Srbije i Češke na programu je od 17. do 19. septembra.

Dve i po decenije druženja sa Bekerom

Bivši nemački teniser Boris Beker i Boba Živojinović, koji su na terenu bili ljuti rivali, i danas održavaju kontakt.

– Nedavno smo porodično bili u Majamiju. Čujemo se ali ne tako intenzivno kao pre što je posledica toga što on živi u Londonu a ja sam u Beogradu. Malo smo se razdvojili u tom smislu, ali naše prijateljstvo svakako traje već dobrih 26 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari