Site name

AKPA: Izbor tužilaca po tajno pripremljenim spiskovima

Državno veće tužilaca (DVT) na današnjoj sednici predložilo je Narodnoj skupštini kandidate za 52 mesta zamenika javnih tužilaca u celoj Srbiji uz fingiranje procedure i tajno glasanje, saopštio je Alumni klub Pravosudne akademije.

1

Piše: Danas Online

Beograd 14. decembar 2017. 17:46

AKPA: Izbor tužilaca po tajno pripremljenim spiskovima

Foto: FI/Janson Morison

Iako o kandidatima treba da se raspravlja i odlučuje na sednici DVT, spiskovi odabranih kandidata sačinjenici su nekoliko dana pre sednice u nepoznatom krugu ljudi i po nepoznatim kriterijumima.

Alumni klub Pravosudne akademije (AKPA) kako navodi uspeo je juče doći do delimičnog spiska sa imenima 24 kandidata koji su danas predloženi parlamentu, što je kao dokaz dostavio nekim medijima.

"DVT je usred današnje sednice bez osnova isključilo javnost i udaljilo prisutne posmatrače, bez suštinske rasprave o 309 kandidata prijavljenih za 52 tužilačka mesta, a potom samo formalno glasao po unapred i tajno pripremljenom spisku. DVT je potom istog dana pod oznakom hitno dostavilo srpskom parlamentu spisak od 52 kandidata, bez objavljivanja spiska na sajtu DVT, kako bi parlament što pre izabrao nove tužioce i preduhitrio odluku Ustavnog suda o ustavnosti pravilnika DVT po kojem je sprovedena procedura. Ove činjenice čine ovaj tužilački konkurs najskandaloznijom još od reizbora sudija i tužilaca 2009", navodi se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

AA

15. decembar 2017.

Mafija u pravosudju.Pa cemo lepo u Evropu.Ona ako prima ovakve,sta cemo tamo?