Site name

Povodom navoda u knjizi Borka Stefanovića "Depeša Vašington"

Sastanka sa Bajdenom nije bilo

Povodom objavljivanja knjige "Depeša Vašington", autora Borka Stefanovića, izdavač Dan Graf Danas, imam potrebu da obavestim javnost da je deo knjige koji se odnosi na moj sastanak, a samim tim i teme razgovora sa, tada kongresmenom, Džozefom Bajdenom u Vašingtonu u celini netačan i izmišljen.

Piše: Radmila Hrustanović

08. novembar 2017. 15:45

Sastanka sa Bajdenom nije bilo

Foto: FreeImages / Cierpki

Sastanka sa Bajdenom nije bilo!

Naime, avgusta 2003. godine, delegacija Grada Beograda koju sam kao predsednica Skupštine grada Beograda predvodila i u kojoj su bili Željko Ožegović, predsednik opštine N. Beograd, Petar Moravac, predsednik opštine Zvezdara, i Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, boravila je u SAD u sklopu International Visitor Lidership programa u organizaciji Stejt departmenta.

Imali smo mnogobrojne sastanke i susrete na kojima je cela delegacija uvek bila prisutna, a po potrebi i naš tadašnji ambasador u SAD, Ivan Vujačić. Borka Stefanovića, tada tek pristiglog, mladog nameštenika u ambasadi u Vašingtonu, za sve vreme boravka nismo ni videli.

Ni Bajdena nismo ni videli ni čuli. Sastanak je bio sa njegovim savetnikom i šefom kabineta Michail Haltzelom. Borko Stefanović ni na jednom, pa ni na ovom sastanku nije bio prisutan. To je bar lako dokazati.

S obzirom na nerazumno, neistinito, netačno, maliciozno i politički štetno informisanje javnosti iz samo Stefanoviću poznatih razloga, prinuđena sam da podnesem tužbu za klevetu, što činim prvi put u životu.

Sav iznos koji ću izvesno dobiti po presudi, uplatiću najboljem polazniku Diplomatske akademije pri MSP Srbije tekuće godine, uz želju da ne krene diplomatskim stopama Borka Stefanovića.

S poštovanjem.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.