CNN odbio emitovanje Trampovih spotova 1Foto: EPA/ MICHAEL REYNOLDS

Televizijski kanal Si-En-En odbio je da proda reklamno vreme za emitovanje spotova podrške američkom predsedniku Donaldu Trampu, saopštio je njegov izborni štab.

Pošto su predstavnici štaba pokušali da ostvare standardnu kupovinu reklamnog prostora, Si-En-En je to blokirao i tako cenzurisao poruku Amerikancima da plan predsednika Trampa funkcioniše, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Isti televizijski kanal je i u maju blokirao reklamni spot aktuelnog predsednika SAD, što potvrđuje da „Si-En-En pokazuje samo sopstveni stav“, navodi Trampov štab.

Spot od 30 sekundi objavljen u nedelju sastavljen je od kadrova vodećih televizijskih kanala suprotstavljenih administraciji, među kojima je i Si-En-En, a govori o tome da „predsednikov plan funkcioniše, bez obzira na medijske napade i profesionalne političare koji mu stoje na putu“.

Neprijatelji predsednika ne žele da on postigne uspeh, ali Amerikanci govore: „dajte predsedniku Trampu da radi svoj posao“, poručili su iz Trampovog štaba.

Hina prenosi da je američki predsednik postavio na Tviteru karikaturu na kojoj voz udara reportera CNN-a, tri dana nakon što je beli rasista automobilom pregazio ženu na okupljanju desničara.

Kako navode karikatura, koju je Tramp kasnije povukao, prikazuje novinara CNN-a kako ga gazi „Trampov voz“, simbol njegovih pristalica, prenosi BBC. Tramp je trenutno u Njujorku gde već dva dana traju protesti protiv njegovog dolaska i u znak podrške žrtvama belačkog rasizma. Portparol Bele kuće rekao je NBC-ju da je karikatura, uz koju stoji natpis „Lažne vesti ne mogu zaustaviti Trampov voz“, „objavljena nenamerno i da je „uklonjena čim je uočena“.

Hina podseća da se, Tramp našao na udaru kritika i s leva i s desna nakon subotnjeg desničarskog skupa u Šarlotsvilu u Virdžiniji, na kom je poginula žena.

On nije odmah osudio bele rasiste, nego je umesto toga optužio „sve strane“ zbog „mržnje, netrpeljivosti i nasilja“ u tom gradu. U ponedeljak je pokušao da pojasni svoj stav, poimence osudivši Kju Kluks Klan i neonaciste. Ali, i tom prilikom se okomio na reportera CNN-a. Kada ga je novinar upitao zašto mu je trebalo tako dugo da osudi nasilne skupove, Tramp je odgovorio: „Volim prave vesti, a ne lažne“. Upirući prstom na tog dopisnika iz Bijele kuće, dodao je: „Ti si lažna vest“. Medije koji po njegovom mišljenju šire tzv. lažne vesti, Tramp često napada na Tviteru na kojem ga prati gotovo 36 miliona ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari