Site name

Netanjahu: Drugi će slediti Trampa

Izraelski premijer Bendžamin Netanjahu ocenio je danas da će druge zemlje slediti potez američkog predsednika Donalda Trampa i priznati Jerusalim kao prestonicu Izraela, javio je AP.

1

Piše: FoNet

Jerusalim 07. decembar 2017. 12:35

Netanjahu: Drugi će slediti Trampa

Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Izraelska vlada je već u kontaktu sa drugim državama koje će slediti američku odluku i preseliti svoje ambasade u Jerusalim, rekao je on.

Netanjahu smatra da je Tramp "sebe zauvek vezao" za istoriju Jerusalima.

Izraelska vojska je saopštila da će razmestiti dodatne snage na Zapadnoj obali pred očekivane masovne proteste Palestinaca zbog odluke Bele kuće da preseli ambasadu iz Tel Aviva posle molitve u petak.

Palestinci su počeli opšti štrajk na Zapadnoj obali, u istočnom Jerusalimu i pojasu Gaze.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Miodrag iz Peći

08. decembar 2017.

Da je Slobodanu Milošević stalo do KiM proglasio bi moju Peć za duhovnu i svetovnu prestonicu Srbije. Slično je postupila Crna Gora i prestonica proglasila Cetinje umesto doskorašnji Podgorice. Svetski ambasadori bi umesto ambasada i vila na Dedinju podizali svoje rezidencije na Jerinjaku i Karagaču, patrijarh i vladike bi stolovali u pećkoj patrijaršiji. Naravno vlada i skupština bi i dalje bili u Beogradu... E onda bi videli da li bi se tako tiskali i pojedine ambasade i odlazeći predsednici oko vila i lokacija na Dedinju. Isto važi za patrijarha srpskog. U takvom okruženju bi i moji Pećanci i Srbi i Albanci bili pod budnim okom ambasadora MZ i domaće i svetske javnosti.