Bastać: Gradske vlasti neće uspeti da nam otmu Sportski centar na Dorćolu 1Foto: Miroslav Dragojević

„Možete da šaljete vaše batinaše i vašu policiju i da dodjete kad god hoćete, ali nećemo vam dozvoliti da udjete u ovaj sportski centar. Branićemo ga“, rekao je Bastać na konferenciji za novinare ispred tog sportskog centra na Dorćolu.

On je poručio vlastima da mogu i da ga uhapse ako žele, kao i da „dobro znaju gde živi jer ga stalno prate“.

Prema njegovim rečima, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i Srpska napredna stranka odlučili su da „otmu sportski centar“ i „poklone ga raznoraznim sumnjivim prijateljima iz te stranke“.

„Drugi scenario je da se tu otvori plivačka akademija i teniski tereni poklone (kompaniji) Femili sport, iako sedam godina nisu platili nijedan račun“, rekao je on.

Bastać je upitao kako je moguće da Skupština grada Beograda odluči koja pravila važi za Stari grad i Vračar i pozove se na zakon, a da to isto ne važi za sportski centar na Novom Beogradu.

Načelnik opštinske uprave Stari grad Andrej Beligar je rekao da je taj sportski centar javno preduzeće čiji je osnivač Opština Stari grad i da je tako već 15 godina, ali da gradska vlast namerava da ga otme.

„Pre dva dana na skupštini grada je na mala vrata usvojena odluka o osnivanju d.o.o ’25. maj – Milan Gale Muškatirović'“, rekao je on i dodao da Vesić već dva meseca „spinuje“ priču o lošem stanju u sportskom centru, iako je jasno da se u njemu domaćinski posluje.

Direktor sportskog centra Dušan Raičević je naveo da je dug te ustanove u ovoj godini 97 miliona dinara ali da je smanjen za trećinu u odnosu na 2017. godinu.

Prema njegovim rečima, svi sportski centri imaju problem zbog energetske neefikasnosti jer su radjeni u ranijem periodu kada se o tome nije vodilo računa.

On je naveo da je sportskom centru oduzeto upravljanje odmaralištem „Divčibare“ kao i da im se oduzimaju brojna takmičenja.

Prema njegovim rečima, „rak rana“ je ugovor sa teniskim terenima koji su u zakupu kompanije Femili sport.

„Kada bismo imali ta sredstva, ne bismo imali nikakve probleme sa dugovima“, rekao je on.