Gak pozvao prosvetne radnike da se vakcinišu, a devojke da prijavljuju seksualno nasilje 1Slavko Gak Foto: Sekretarijat za informisanje grada Beograda

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak pozvao je danas sve zaposlene u školama i predškolskim ustanovama Grada Beograda da se vakcinišu u što većoj meri i time doprinesu, kao prioritetna grupa za vakcinaciju, da se Srbija što pre izbori sa epidemijom virusa korona.

Gak se danas vakcinisao kineskom vakcinom u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.

„Želim ličnim primerom da pokažem da svi moramo verovati nauci i medicini, a ne teorijama zavere. Ljudi koji rade sa decom, moraju biti predvodnici u tome“, rekao je Gak nakon vakcinacije, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

On je dodao da samo masovnom vakcinacijom možemo pobediti i vratiti se normalnom životu, i to što pre, kako bismo sačuvali i ekonomiju.

Gak je poručio da je ovih dana, osim zdravlja i bezbednosti dece i svih zaposlenih u obrazovnim ustanovama, posebno važno podržati devojčice i devojke da prijavljuju seksualno nasilje ukoliko su mu izložene.

„Niste same u kojoj god školi da ste i onda kada se čini da su druge teme važnije, kao što se ovih meseci svi bavimo epidemijom, uvek je pravo vreme za prijavu nasilja, snažne poruke ohrabrenja društva i borbu sa ljudima koji seksualno iskorišćavaju decu“, poručio je Gak.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.