Foto: Freeimages/cierpki

Nije prvi put da Vaš list iz Kragujevca objavljuje neproverene čaršijske priče koje lansira grupica ljudi. Moje ime se pominje u kontekstu rušenja prof. dr Nenada Filipovića sa funkcije v. d. rektora, što je uvredljiva laž. Ja sam do juče radila na tom fakultetu i istinski sam ga podržala kada se kao jedini kandidat pojavio za ovu funkciju, jer ga znam još iz vremena kada je bio student. Odskakao je od drugih i odskočio, što mnogi „intelektualci“ ne praštaju.

Ja nikada nisam kontrolisala ničije ponašanje niti imam taj poriv da manipulišem ljudima, naprotiv. Dopisnik iz Kragujevca Z. Radovanović, kako se potpisuje, mogao je, kao pravi novinar, da uzme izjavu ako je već hteo da događaje vezuje za imena.

Kroz tekstove ovog dopisnika iz Kragujevca se uvek stiče utisak da je već pronašao krivce za događaje o kojima izveštava, pa iznosi optužnice.

Da me je pitao, rekla bih da je prof. dr Nenad Filipović i kao čovek i kao naučnik i profesor respektabilna ličnost i da, pored nesumnjivih intelektualnih kapaciteta, ima i hrabrosti. Ovakve ruše oni koji te vrline nemaju, a vole da budu vlast, pa izmišljaju svašta i na taj način se „uzdižu“. Ja se uvek, baš kao i sada, identifikujem kada nešto preduzimam ili izjavljujem, jer bi me bilo sramota da svoje odmereno i na činjenicama zasnovano delovanje radim kao anonimus.

Verujem da razumete moju potrebu da se na ovaj način oglasim, jer nikada ne radim „ispod žita“ i stidela bih se sebe, da sam ikada bila strašljivi intelektualac.

S poštovanjem,

Prof. dr Aleksandra Janković, redovna profesorka Fakulteta inženjerskih nauka u penziji