Foto: FreeImages / Cierpki

Podsećamo da se svi mediji u Gradu finansiraju iz budžeta Grada Kruševca, i to onog istog budžeta koji se puni i novcem apsolutno svih građana, kako nas iz opozicije i građana koji podržavaju neku od opozicionih stranaka, tako i stranaka na vlasti i građana koji podržavaju aktuelnu vlast! Više od 20 procenata građana Kruševca koji na izborima nisu glasali za Srpsku naprednu stranku i njenih dvadesetak koalicionih partnera nisu u prilici da vide svoje političke predstavnike na lokalnim medijima, pa Kruševac u medijskom smislu podseća na severnokorejski Pjongjang.

S obzirom da je direktor Bratislav Gašić de fakto urednik svih lokalnih medija, postavljamo pitanje da li je odlično sproveden medijski mrak u Kruševcu bio glavna preporuka državnom vrhu za funkciju koju sada obavlja?

I pored jasne kritike Evropske federacije novinara da je Srbija najgore medijski cenzurisana, ništa se i dalje nije promenilo u tom pogledu. Oštro osuđujemo takvo ponašanje većine lokalnih medija u Kruševcu, koji su za potrebe javnog informisanja iz budžeta Grada u prethodnih pet godina dobili ukupno više od 60 miliona dinara za objektivno i pravovremeno informisanje o svemu što se događa u Gradu i okolini, a godinama potpuno ignorišu sa jasnom lošom namerom nas opozicione političke organizacije, ne poštujući zakon ni demokratske vrednosti koje smo kao društvo i Grad dužni da negujemo.

Gradske organizacije u Kruševcu: Demokratske stranke Srbije, Dosta je bilo, Dveri, Levice Srbije i Narodne stranke