Dajte nam orden 1Foto: UM

Dobro veče. U utorak će predsednik deliti Vidovdanska odlikovanja – šteta, nas neće biti na spisku. A mogao bi svima da uruči po jedan orden za strpljenje.

Zašto? Pa zato što mesecima trpimo da nam se najozbiljniji kriminal – klanje ljudi, otmice i prisluškivanja – predstavljaju kao ljubavna melodrama. Za muziku je zadužen Đuka.

Zato što se postavlja dilema hoće li se pre završiti rat u Ukrajini ili izbori u Srbiji? Zato što se Trnovac pretvorio u mrtvu petlju. A za deblokadu je zadužen Dačić.

Zato što ćutke trpimo savete da, iako bogati, ne idemo na more – jer „zar ima lepšeg mesta od majke Srbije“? Za patetiku je zadužen predsednik. I ne samo to.

Zato što nam se maše Trećim svetskim ratom -krvavijim od Drugog – jer to izaziva našu slogu u mučeništvu. Ništa posle toga nije važno – pa možemo u horu zapevati a vi birate „Samo da rata ne bude“ ili „Bože zdravlja, bože zdravlja“.

Za autorska prva bolje Konstrakta nego Balaševići. Eto zato bi trebalo da nešto dobijemo – ako ne orden za strpljenje – ono bar pohvalu za nečinjenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.