Hoćemo li uskoro gledati i Vučićev mural? 1Foto: Freepik

Neopisivo poniženje doživeli su Beograđani, kada je na zidu zgrade u Njegoševoj ulici, na Vračaru, osvanuo mural sa likom Ratka Mladića (sa zahvalnicom njegovoj majci koja ga je rodila), osuđenog ratnog zločinca za genocid u Srebrenici.

S obzirom da Srbija ne oskudeva u ratnim zločincima, jer ih sa onima s drugih područja kojima je pružila utočište ima više nego sve zemlje istočnog Balkana zajedno, ako vlast ne preduzme mere da se Mladićev mural ukloni, možemo očekivati bar desetak novih. Za to će se opet pobrinuti Vacićeve i Kneževićeve desno orijentisane „patriotske snage“, koje će ih čuvati od „nepatriotski opredeljenih građana“.

Uskoro možemo očekivati i mural sa likom Aleksandra Vučića, koji, kako kaže, nije ni čuo, ni video da postoje „narodne patrole“ koje hapse i maltretiraju građane zato što protestuju protiv Mladićevog murala.

Aleksandar Vučić, takođe, zaslužuje mural, jer je, ne tako davno da bi se zaboravilo, dokazao svoj patriotizam prelepljujući naziv ulice Zorana Đinđića imenom Ratka Mladića.

Građani Beograda, bliže se izbori. Ne dopustite da vas korov uguši. Vratite svojim glasom ugled gradu u kome živite. Stavite na znanje da vam je dosta lažnih patriota i ratnih zločinaca.

Patriota je onaj koji brine o ugledu svoje otadžbine, a ne onaj koji je bruka i ruži!

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.