Isus Hrist: Reč je bila njegova sila

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Bravo Vuče! Konačno neko nešto pametno da napiše, smisleno na prvom mestu i utemeljeno u tradiciji mišljenja.

 2. Glavne vrline u antici: mudrost, pravednost, razboritost, hrabrnost kod hrišćana su transformisane u: vera, ljubav, nada. Isus: „Zaista, zaista vam kažem da je neophodno samo jedno“ – vera. U prvoj poslanici Korinćanima: “Pogubiću mudrost mudrih, i razum razumnih odbaciću…” Vekovi pokazaše da oni koji su učili “da ljubav, a ne razum, mora da vlada”, otvoriše put onima koji vladaju pomoću mržnje. Bilo je to pretvaranje očajanja u spasenje, ali po koju cenu? Za hrišćane je čovek koji veruje u sebe u razum (i koji još uvek od sebe nešto očekuje), suštinski grešnik.

 3. Dok Dana resava probleme energetike u NISu, u Danasu nas Vuk vraca veri pradjedovskoj… Tesko se odluciti ko je kompetentniji!

   1. Zašto Vuče ne pišeš o našem nebu koje si izdao dok si bio ambasador u SAD. Svojim potpisom si dozvolio da se truje naš narod iz raznih letilica. Sada pišeš o Isusu koji je dao sebe za dobro svakog čoveka na ovoj planeti. Da li te to savest grize kada ti ova država ne traži odgovornost. Danas bi mogao da nađe ljude bez mrlje u svojoj prošlosti koji bi pisali kolumne.

 4. Posle ovoga teksta i citataa iz LUCE, naredna, barem, dva sata ne treba citati nista. V E L I C A N S T V E N O

 5. Mislio sam da autor otkida na Švajcarsku, nisam imao pojma da ustvari otkida na Izrael čoveče … lepo životari od svog jezika i pera ipak je kroz te ruke mnogo papira za života prošlo…

 6. E jadni Draškoviću , ovakav tekst nema veze sa praznikom Božić i hrišćanstvom. Ovo je kično opravdanje da se ne isplati biti hrišćanin . Toliko površnosti i smjeloosti da se zaradi koji dinar na rječitosti a bez imalo dubine. Čak je i Njegoš zloupotrijebljen jer je uzet parcijalan citat a ne Njegošev stav!

  1. Drašković koji je izneverio i izdao bar milion nas danas piše u danasu i to o Isusu….Šta to bi sa vama moj Danase?

  2. Eda ste vi Udbasi dosli da ucite o Hriscanstvu. Ali kad vam najvecim secikesama i prevarantima srpskog naroda prostor daje Dandas onda u Srbiji prave slobode nema.

 7. Mozda bi se,za pocetak, mogao citirati Pocetak (Luce), gdje se Veliki Prosvetljenik obraca ucitelju Simi Milutinovicu Sarajliji:
  Ja od Tebe joste mnogo istem
  Da postavis u plamtece vrste
  Obilica, Djordja i Dusana
  I jos koga Srpskoga heroja
  Da zagrmis hulom strahovitom
  na Vujicu, VUKA, Vukasina
  Bogomrske srpstva otpadnike
  Zloba njina Srba
  Tartar im je nakaza malena!
  I drugo majstore, Hristova Moc je Otac.“Ja i Otac smo jedno“
  I „Ja od sebe ne mogu ciniti nista“
  Kao sto je Otac i u svakom od nas, cak i u jednom Vuku.

 8. Tekst nedostojan komentara, ili komentari nedostojni teksta. Jedno je sigurno, Isus je imao samo silu reci, a rec je u ova sugava vremena uludo potrosena.

 9. Ako je BOG pravedan i voli nas…. zasto se onda „umnožavaju zločini, grehovi, patnje….“ ? Pa zato sto niko nije nevin i nedužan !!! Svi mi moramo da se ocistimo sopstvenih grehova, iz proslih i sadasnjeg zivota. A ostatk tih grehova nosimo sa sobom za SLEDECI ZIVOT. BOG nam samo ponekad pomaze da ostanemo na cestitom putu, ali ne sputava Lucifera da nas zavodi ! Tako da „dobar covek“ u ovom zivotu koji pati je sasvim sigurno „los covek“ iz proslih zivota i u procesu CISCENJA ! U prevodu: Svako ce svoje grehe kad tad da ispasta a DOBRI BOG ce nas uzeti nazad kad budem ciste t.j. etericne duse PRAZNOG RANCA koji nas oslobadja INKARNACIJE.

 10. hahaha…tipično za Vuka…pitaj Danu kolika joj je plata i jel odvaja nešto za sirotinju…ne znam kako ovoga čoveka nije sramota da se bilo gde pojavljuje…

 11. Isus je rođen šeste godine pre nove ere, i to 17 aprila. A rodio se u bogatoj kući svojih, dete i babe po majci, u Vitlejemu. No, ne onom na 150. km. od izmišljenog Nazareta koji u to vreme nije postojao, več na sedam kilometara udaljenog od sada postojećeg Nazareta u tada i sada postojećem Vetlejemu.
  Otac mu je bio drvodelja, dok je on radio sve poslove, a znao je i drvo da obrađuje. Obrazovao se u školi i od majke Marije, koja je od treće do trinajeste godine boravila u Velikom Hrama u Jerusalimu, a po naredbi svogai oca. Jer nije mogao da gleda dete za koje je s pravom sumnjao da je začeto od njega. Jer dok se on 40. dana u pustinji molio Boga da mu podari porod, njegova je žena bila praktična pa je legla da se oplodi sa trgovcem konja, koji je snabdevao Rimsku legiju konjima koje će kasnije postati u nauci priznata pasmina izdržljivih i brzih konja na duge staze – Arapska rasa. Zbog toga su konjušari u 15-tom veku podigli joj hram u Rimu.
  Majka je naučila sina aramejski, jer je bila Aramejka, a u školi je učio na hebrejskom. Sve neprijatnosti koje ja kao dete preživela u Hramu među izopačenim sveštenstvom, muškim i ženskim, prenela više nesvesnog a manje svesnog na svoga sina, kao uvredu ljdskosti. Zbog čega će Isus poželiti sopstvenu smrt, jer nije želeo da živi među ljude-stone.
  Isus je naučio, zajedno sa Jovanom grčki jezik, učitelj im je bio izopšeni od strane Fariseja, jer je znao grčki, a posedovao knjige gčkih filozofa. Naravno, i knjigu Sokratova smrt, čiju sadržinu su Josvan i Isus znali napamet. Ostalo su posledice.
  Kao što imaju posledice na Drpaškovićev pretvrtljiv karakter uzroci iz detinjstva više nesvesno a manje svesno, što ga prunuđuje pa se pojavljuje i gubi, menja svoja agregatno mentalno stanje prema uslovima.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Lični stavovi

Nezavisno sudstvo i (ne)demokratska država 7

Nezavisno sudstvo i (ne)demokratska država

Posle dužih perioda potpunog muka kada skoro sve institucije otaljavaju ili čak opstruišu deo svojih nadležnosti, a sa vrha vlasti ih dobrano prekoračuju, povremeno se u Republici Srbiji prisetimo i svojih obaveza iz oblasti vladavine prava - pristupno Poglavlje 23.

Naslovna strana

23. oktobar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.