Konsultacije u javnom kupatilu 1

U jednoj zemlji ni nalik na ovu našu predstavnik vladajuće većine rešio je da obavi konsultacije oko formiranja nove vlade sa političkim strankama koje su ušle u parlament, kao i nekim nestranačkim ličnostima zainteresovanim da na mala vrata uđu u vlast, pa je intenzivno počeo da razmišlja gde bi mogao da obavi konsultacije sa njima.

Kabinet je mali i nema dovoljno stolica, a njih je puno i svi bi da zasednu u neku stolicu. I tako je on mislio i mislio, a onda je došao na spasonosnu ideju da konsultacije oko formiranja nove vlade obavi u javnom kupatilu.

Kad već kao kandidate imam one koji obavljaju prljave poslove, razmišljao je on, one što imaju nečistu savest, one što o stranci nikad ne iznose prljav veš u medije, one što ne može više da ih operu ni Dunav ni Sava, a i one što bi naš narod rekao „dali d.pe za fotelju“, najbolje bi bilo obaviti konsultacije u javnom kupatilu s tim što bi javnost bila isključena da posmatra ovaj događaj od javnog značaja.

I zaista, tako je i bilo, kažu očevici. Predstavnik vladajuće većine je okupio u javnom kupatilu sve relevantne političke aktere, u kratkom pozdravnom govoru im objasnio pravila igre tj. da su po podu poređani sapuni sa imenima pojedinih ministarstava, da je njihovo samo da se sagnu i uzmu sapun i naravno poželeo im sreću pri odabiru ministarstva.

Na njegovu zapovest „Sad…“, kažu opet ti isti očevici, nastala je tolika gužva oko toga ko će ugrabiti koje ministarstvo da je organizator skupa morao da donese još tri sapuna na kojima je pisalo „ministar bez portfelja“.

Sad šta je dalje bilo, kome je uletelo koje ministarstvo a kome je iskliznulo zamalo ne zna se tačno, ali ono što se pouzdano zna je da su najbolje prošli oni koji misle samo na svoje d.pe makar i ne postali ministri… (kao i oni što su odbili da idu na konsultacije)… dok su malo lošije prošli oni koje zabole d.pe za narod.

Bilo kako bilo, stručnjaci za ovu oblast se slažu da ova priča ima svoju pozadinu… I da je u pitanju još jedna domaća sapunica napravljena za one pored TV ekrana… U nadi da će tako uspeti da operu svoje biografije.

Autor je dramski pisac i satiričar

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.