Korona gužve u Kruševcu 1Foto: Freepik

U jeku pandemije, u ko zna kojoj nedelji, u kruševačkom dispanzeru za decu, ambulanti za kovid pacijente, pregled je skoro nemoguće obaviti.

Rade dve ordinacije, a u hodniku od 50 kvadrata su svi oni koji čekaju testiranje, oni koji su pozitivni i oni koji su došli na kontrolu. Mesta u hodniku nema za sve, pa većina roditelja sa decom čeka ispred. Ulaz je zaključan, napolju kiša. Dok privijaju svoju decu uz sebe da se ne bi smrzli jer čekaju satima, negoduju. Zdravstveni radnici zaključavaju ulazna vrata da se ne bi stvarala gužva (?!), a gužva je već ogromna i sve ide sporo.

Pitamo se zašto nije sve navedeno bolje organizovano, jer su ipak u pitanju deca koju ova vlast i te kako koristi za izborne slogane?

Aktuelnoj vlasti poručujemo i zahtevamo: Podnesite odgovornost i preuzmite krivicu i priznajte da ste nesposobni čak i da organizujete prostor u kom bi bilo bezbedno obaviti pregled, gde bi „pozitivna“ deca bila odvojena od onih koji čekaju testiranje i kontrolu. Građani to već svakako vide i znaju. Imate li obraza, morala i srama?

Šta mi, građani Kruševca, zapravo plaćamo kada plaćamo zdravstveno osiguranje? Nebrigu, bezobrazluk i totalnu neorganizovanost? Gde su granice i crvene linije za odgovornost prema građanima?

Deca su u pitanju!

Stranka slobode i pravde obećava da će prva stvar koja će proći kompletnu reorganizaciju biti zdravstveni sistem, koji se urušava i pod teretom nebrige vlasti i njenih stručnjaka, potpuno ruši, povlačeći za sobom zdravlje Kruševljana. Direktno ugrožavate sve starosne strukture, a decu koju ste razvlačili po bilbordima za kampanju – najviše.

Autorka je članica Stranke slobode i pravde

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.