Naime, tada niko nikoga na vlast nije doveo, već smo mojim izborom na funkciju predsednika Skupštine opštine Vračar i izborom sekretara Skupštine konstituisali Skupštinu opštine.
Time smo izbegli uvođenje prinudne uprave i dodatno mrcvarenje građana Vračara novim izborima. Vlast na Vračaru tek će se formirati i to dogovorom oko izbora predsednika opštine i ostalih izvršnih funkcija, na sednici koju treba da održimo u narednih mesec dana.

Demokratska stranka, zajedno sa svojim partnerima iz koalicije “Vračar slobodno” i pokret “Dosta je bilo” u javnosti protiv nas kreiraju hajku, krijući nesporne činjenice, očigledno nezadovoljni time što se u petak na konstitutivnoj sednici Skupštine ponovo pokazalo da nemaju potrebnu većinu odbornika. Ovo nije prvi put, jer tu većinu nisu imali ni u prvom pokušaju održavanja konstitutivne sednice 10. juna, kada se u sali nisu ni pojavili, čak i bez prethodnog obaveštenja da će to da urade.

Sada je i više nego jasno da je LDP ispravno postupio, kada je pre više od mesec dana izašao iz pregovora koalicije “Vračar slobodno” i pokreta “Dosta je bilo”, jer je i tada bilo jasno da će oni dovesti do neprincipijelnog i neodrživog dogovora. Budući da su jedni druge tokom kampanje konstantno saplitali i ružne stvari jedni o drugima govorili, jasno je da je njihov dogovor vođen isključivo ličnim interesima pregovarača da se dođe i ostane na vlasti.
Javnost ne sme da zaboravi šta je sve, pre samo nekoliko meseci, o Demokratskoj stranci govorio Ivan Kljajić, odbornik Pokreta “Dosta je bilo”, a sada zajednički kandidat koalicije “Vračar slobodno” i tog pokreta za funkciju predsednika opštine Vračar, kao i na koje je sve načine Demokratska stranka pokušala da spreči izlazak Pokreta “Dosta je bilo” na izbore.
Takođe, ne smemo zaboraviti nespornu činjenicu da su upravo predstavnici Demokratske stranke na opštinskoj izbornoj komisiji glasali da se izborna lista Pokreta “Dosta je bilo” odbaci zbog falsifikovanja ovlašćenja za predaju liste. Ipak, tada je ta izborna lista bila potvrđena, isključivo zahvaljujući glasovima predstavnika Srpske napredne stranke, čime im je i data mogućnost da izađu na lokalne izbore na Vračaru.

U petak 24. juna, Srpska napredna stranka, kao druga najjača odbornička grupa u Skupštini opštine Vračar, istakla je na samoj sednici moju kandidaturu za funkciju predsednika Skupštine opštine Vračar. Ovim kompromisom su oni pokazali konstruktivan odnos prema našoj opštini, dok sam ja obrazlažući svoju kandidaturu jasno rekao da ću kao izabrani predsednik Skupštine opštine insistirati na tome da u razgovorima učestvuju sve stranke, jer nesporno je da su sve one, tokom i nakon izborne kampanje, pokazale da im je stalo do Vračara i da svaka od njih ima dobre predloge kako da unapredimo život građana naše opštine.

Takođe, sam naveo da ću insistirati i na tome da sve stranke pokažu spremnost da, kroz kompromise i konstruktivan odnos, dođemo do efikasne i ozbiljne vlasti, umesto obrazovanja krhke većine koja bi se raspala do prve naredne sednice Skupštine opštine.

Sada nije trenutak da na Vračaru vodimo male stranačke ratove, isključivo zbog ličnih interesa i vođeni željom za dobijanjem ili zadržavanjem funkcija. Sve stranke koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar moraju da pokažu da je Vračar simbol demokratije, te da je zato izuzetno važno da ne gradimo trule kompromise između stranaka, koji bi iskompromitovali sve ono zbog čega je ova opština tako posebna, praveći od nje samo još jednu u nizu političkih buvljih pijaca.

Autor je predsednik Skupštine opštine Vračar