Povratak otpisanih

Obraćanja predsednika UGS Nezavisnost povodom Prvog maja

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. I, posle ovakve elaboracije stanja, muk. Ni jedan komentar podrške! Rešenje je da zaćutite i Vi, i da se čeka, da kola udare u zid. Samo na takav način može doći do buđenja. Razumom – nikako! Jer je većina u dubokoj hipnozi.

  1. citaoci Danasa verujem se uglavnom slazu sa ovom elaboracijom i samosvesni su, da ne kazem budni… tako da mislim da pozivi na budjenje i aktivizam treba da targetiraju neku drugu ciljnu grupu, nekim drugim kanalima komunikacije…

   1. Kako nije nedostojan? Zajedno sa onim vecnim predsednikom SSS skupi na prvomajskim demonstracijama jedva 600 ljudi, i ne podnese nakon toga neopozivu ostavku. Dosta vise visokoparnig palamudjenja, samo da bi i on sa radnicke grbace skinuo kaiscic slanine. A radnici koje, navodno, predstavlja vec su odavno najobicnije roblje sa kojim se Vucic i njegovi „poslodavci“ odnose sa. prezirom, kao uostalom i prema penzionerima i prena vecini gradjana Srbije.

    1. Koliko decenija nas vode jedni te isti sindikalisti.Cisto zamakavanje u dogovoru sa drazavnim vrhom.

    2. Nisam videla da je ovaj autor, koji se dosta cesto oglasava svojim traktatima u Danasu, kao predsednik sindikata uputio ikakav placeni oglas preko Danasa radnicima i gradjanima Srbije. Verovatno nema novca jer sve ide na njegova primanja i primanja clanova sindikalne uprave. U pravu ste, on mora hitno da podnese ostavku. Ionako je vec penzioner, ili ce yskoro biti.

   2. A šta si ti Ostoja završio od škole i koliko si sendviĉa pojeo do sada

    1. Ne znam kako da ti saopstim @Aleksandra M. Sad sam pred odbranom doktorata. Kao sto pretpistavljas doktorati i brze diplome Nese od Beograda, Malog, Jorgovanke, master Tome i ostalih naprednjaka su mi uzor. A i Vuckov pocasni doktorat. Ali nisam nikad bio predsednik sindikata kao profesor koga „zastupas“. I nisam bio predsednik sindikata koji prostor za svoje oglasavanje trazi u sjajnom Danasu, umesto da posecuje, pomaze i organizuje one za koje se „bori“ u dilu sa Andrejom. Bolje, pomogni svom omiljenom piscu da hitno podnese ostavku!

 2. Tekst je dobar. Samo povratkom u socijalizam dobijamo ono sto smo izgubili. Izgradnjom pravednog I sliidarnog drustva.

 3. Odličan tekst, ali, na pogrešnom mestu jer radnička klasa ne čita Danas. A ne čita, jer ne razmišlja. Zato bi ovakvi tekstovi imali više efekta da se okače nekom mačku o rep. Spasa nam nema, valjda, propasti nećemo

  1. Na žalost u pravu ste. Nećemo propasti ali ćemo se ovako vucarati godinama i decenijama. To je valjda naša kazna, šta li, što smo umesto društva koje smo razgradili pravili „srpstvo“. Bolje da propadnemo kao ljudi što reče pokpjni Paja patrijarh nego ovako. A biće ovako…

 4. Profesore moramo se prilkjluciti opoziciji i protestima i postaviti jasne zahteve koliko mesta u parlamentu koliko mesta u medijima i sta mora da se menja u zakonu o radu a ovako biti po strani i cekati neciju milost zato zastave u ruke i sa narodom na ulice. Do pobede

  1. Tako je.

   Mislim da treba promeniti Ustav, i tu regulisati tacan broj koliko treba da ima Parlament onih koji podrzava jednoumlje. Pa reci, SzS najmanje, 80 mesta, pa Djilas, 50, pa Borko, Bosko, i ostali vec koliko se dogovore, Ici na izbore je prosto gubljenje vremena.

   A tako isto sto se medija tice,: da u svakom glavni urednik bude neko iz gore pomenutih, i onda nece biti nikakvih problema, a ni sendvicara. Ako se neko i usudi, da misli drugacije bice izlozen na onim vesalima kao na protestu 1 od 5 miliona.

   A da, kojem protestu?

   Pa da, nece biti razloga za to, plate minimum 1000 evrica, a i bicemo u EU. 🙂 sleedeceg meseca.

 5. izgleda dok te konkretno ne opauci nisi svestan u kom sistemu zivis

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Lični stavovi

Čije su šume Srbije i Srbijašume? 7

Čije su šume Srbije i Srbijašume?

U godini kada JP Srbijašume obeležava 30 godina od osnivanja, šume u Srbiji nikad manje nisu pripadale narodu i Republici Srbiji, koja je zaista i vlasnik državnih šuma kojima gazduju Srbijašume.

Naslovna strana

19. oktobar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.