Repriza kosovskog sloma – duga noć u Srbiji

Ostavite komentar

  1. Retko razuman tekst. Pritom smatram sebe demokratskim desnicarem, Srbinom, i mislim da nema vece stete nasem nacionalnom interesu od zastupanja ostanka Kosova u Srbiji. Treba Sever iscupati i za manastire dobiti eks-teritorijalni posed i to je to. Sve preko toga je nerazumno. Nerazumni su i Albanci koji ne pristaju na takav aranzman a nista ih ne bi kostao. Dobili bi konacno medjunarodno priznatu zemlju u kojoj bi mogli da rade sta hoce. Steta, ovo ce trajati jos nekoliko decenija i na kraju ce se napraviti dogovor koji bi odmah sada mogao da bude postignut.

  2. Svaka čast na tačnom,iskrenom i surovo realnom tekstu! Dosta smo žmurili pred istinom,vreme je da se otreznimo i okrenemo realnom životu.

  3. dobro,a zašto traže da ih priznamo,oteli ste kosovo,ali ne priznajemo ga kao državu ,i nikom ništa ….

  4. D. Ćosić 1992, posle saopštenja iz Knina, beleži u dnevnik: „Milošević je natociljao nesrećne i neuke Srbe iz Knina da meni i Paniću oduzmu mandat za pregovore sa Hrvatima i zastupanje njihovih prava“ (14.10.1992, Piščevi zapisi).

    Srbi nisu znali čak ni koje su Srbi.

  5. Послао сам коментар који је у свему умерен, аргументован, уљудан. Шта је разлог необјављивања???????

  6. Puno istine u ovom tekstu, osim „tamo nekih 800,000 Albanaca“. Prema popisu is 2011 god. ta brojka je oko 1,600,000! Ukupno stanovnistvo je oko 1,800,000. I ako minusiramo nekih 100,000 emigranata, ponovo smo daleko od 800,000.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Ako su mogle one, možemo (li) i mi 10

Ako su mogle one, možemo (li) i mi

Oko sto hiljada žena Jugoslavije bile su uključene u "Naroodnooslobodilačku borbu" kao borkinje ili na radu u vojno-pozadinskim organima. Oko jedne petine njih dobilo je oficirske ili podoficirske činove, 3.344 dobilo je "Spomenicu iz 1941", a 91 je proglašena za "Narodnu heroinu".

Naslovna strana

3. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.