Slučaj Đoković 1Foto: Freepik

Nisam novinar niti sportski stručnjak, pratim tenis decenijama.

Ne sporim da je Novak najveći teniser današnjice.

Povodom ovog njegovog skandala, a ja ga tako zovem, imam samo jedno mišljenje, a to je: da je Novak ono što nažalost nije, on bi odustao od ovog turnira.

A ono što nije jeste činjenica da nema dovoljno dobro vaspitanje, ponašanje i obrazovanje, što u ovom slučaju nije bitno, ali ima veze.

Dobro ponašanje ne znači samo smeškanje, kreveljenje, obavezni smešak …, otpozdravljanje i to obavezno u za njega povoljnim situacijama. U nezgodnim situacijama se više puta videlo kako se takoreći divlje, grubo ponaša naročito kada nije svestan da ga snimaju. (Nekulturno, nesportsko ponašanje ispoljio je nedavno prema mladoj koleginici i partnerki Nini jer nije hteo da nastupa kada nije bilo u izgledu prvo mesto, mada bi to za Ninu jako mnogo značilo.)

Jednom rečju, on nema dovoljno dobro, uglađeno, tzv. „gospodsko ponašanje“ i vaspitanje, što se, čini se, tako vrednuje u svetu i što „visi u vazduhu“ kada se misli o njemu.

Ovog puta se radilo o pokušaju prevare i što je rekao Nadal – on je morao da zna u šta se upušta i  šta reskira. Odabrao je „…da se kocka“. Teofil Pančić je rekao: „On nije bolji od nas, samo bolje igra tenis.“

Mislim da se osramotio, sramota je već i što se nije vakcinisao. A da je dobrotvor, to ne potire što je medcinski svesni neodgovorni prenosilac opasne zaraze. Šta bi sve trebalo da bude ustupak za Serenu, Federera, Nadala, koji su i na tom planu više poznati, a bar do sada se nisu poslužili prevarom.

Autor je profesorka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu u penziji

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.