Foto: Dosta je bilo

Na taj način je predsednik SNS-a nedvosmisleno potvrdio navode iz krivične prijave koju su narodni poslanici pokreta DJB, Saša Radulović i Branka Stamenković, podneli juče Tužilaštvu za organizovan kriminal zbog osnovane sumnje da su Aleksandar Vučić, predsednik SNS, Siniša Mali, ministar finansija, Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbije, Srđan Milovanović, vlasnik Kopernikus technology doo Beograd i sadašnji vlasnik televizija Prva TV i O2 TV, kao i druga N. N. lica, delujući kao organizovana kriminalna grupa, zloupotrebili svoje položaje odgovornih lica i naneli štetu građanima Republike Srbije u iznosu od 180 miliona evra.

U svom jednočasovnom monologu u jutarnjem programu TV PINK, Vučić je otvoreno optužio Dragana Šolaka, osnivača i predsednika Upravnog odbora United Group, da je računao da će kupovinom televizija O2 i Prve u potpunosti zavladati medijskim tržištem, ali da se neće dopustiti tajkunima da oni upravljaju svim tim resursima ove zemlje, te da je namera bila da se uđe u borbu protiv tajkuna. Na Balkanu se već gotovo otvoreno sukobe SAD i Nemačka. Predsednik SNS-a poslušno prati politiku Nemačke. Da bi borba protiv United Group bila uverljivija, predsednik SNS-a je u celu priču ubacio i Dragana Đilasa, koji sa ovim nema nikakve veze.

Vučić je na ovaj način eklatantno zloupotrebio sve prerogative funkcije predsednika države koju trenutno obavlja, uz neskrivenu nameru da se preko ovih mutnih operacija zadovolje partijski interesi i napune partijski džepovi, kako njega samog tako i njemu bliskih ljudi s vrha vlasti.

DJB poziva Tužilaštvo za organizovani kriminal da što pre uzme u rad juče podnetu krivičnu prijavu kako bi u što kraćem roku bila podignuta optužnica i kako bi se procesuirali odgovorni za kriminalne radnje na štetu građana i budžeta Republike Srbije.