"Elitne" televizijske emisije: Srbijo spasi, opameti... 1Foto: Beta/Milan Timotić

Gledam njihove medije – jer su oni podelu napravili na njihove i naše medije, a ja smatram da mediji pripadaju svima i mogu biti dobri ili loši, objektivni ili neobjektivni, profesionalni i neprofesionalni, pa na narodu je da bira šta će da gleda ili čita.

Kada na pojedinim televizijama vidim da je cela emisija napravljena na temu elitne prostitucije dođe mi da ovaj jedan jedini televizor izbacim kroz prozor.

Pa bi na ovu temu upitao autore emisija, urednike programa i vlasnike televizija koje dozvoljavaju emitovanje ovakvog šljama da mi pojasne ko je tu elita – pružaoci usluge ili pak korisnici usluga. Da možda oni nisu izdali neke naučne radove, neke inovacije koje pomažu napretku celokupnog društva pa ih nazivaju elitom.

Oni iz tzv. elite spadaju u nepismen ili polupismen svet, samo napunjen silikonom kao punjenje paprike (izvinjavam se punjenim paprikama). A i korisnici nisu bolji – iskompleksirani, došli do lake love (zna se kako) pa je lako da sipaju lovu. Nisu je mukom zaradili. Da su brali maline ili kopali za nadnicu ne bi tako ni trošili.

Međutim, na našu sreću mi smo svuda okruženi prirodnom ženskom pameću i lepotom koju joj bog dao i majka rodila. Pa još kad vode dečicu za rukice, još su nam lepše, o njima, njihovim uspehu i završenom fakultetu, udaji, porođaju niko ne pravi emisije. One se mogu videti u najavi vremenske prognoze kako se u parku igraju sa svojom dečicom.

Vlast nam stalno priča da nijedan pojedinac ne može biti jači od države ali čini mi se da to i nije tako. Ako je tako, katanac na te televizije da ne truju celu naciju zarad ličnog bogatstva.

Kod nas treba da se vrati da ljubav, brak i porodica budu na prvom mestu, a ne samo puste pare. Ubiće nas pohlepa. Ko ne zna šta je prava sreća u životu neka pročita pesmu od pokojnog Dobrice Erića „Oračeva ljubav“ i biće mu mnogo jasnije šta je lepota života.

Srbijo spasi, opameti…

Dragan Buđevac, zemljoradnik Šumadinac

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.