Dakle, stvara se takva slika da nismo oponenti i neistomišljenici nego da smo neprijatelji ukoliko drugačije a ne identično mislimo, a da su oni borci za Srbiju, srpstvo, napredak, prosperitet…!

To je politika rovova, to je rovovsko pozicioniranje, to je politika neprijateljstva, koja nije karakteristična za uređena, moderna, savremena i demokratska društva.

Vladajuća struktura na čelu sa predsednikom Vučićem a preko svoje propagandno-medijske mašinerije targetira sve ljude koji se usude da bilo šta kritički iznesu. Ovde se guši bilo koja kritička misao a daje se ogroman prostor onima koji veličaju lik i delo velikog vođe!

Pored onih standardnih podela koje postoje u svakom društvu poput religijske, nacionalne, rasne… danas je vlast u srpskom društvu ustanovila podelu na zaposlene i nezaposlene, patriote i izdajnike, evrofanatike i evroskeptike… i ovakve podele se neprekidno medijski podstiču…

Režim upravo zbog očajne ekonomske, socijalne, institucionalne situacije u državi pokušava da skloni pažnju sa svih gorućih tema koje se tiču svakodnevnog života i da se nametne javnosti i građanima pitanja lažnih državnih udara, kriza na KiM, državnih udara.

Nas vlast konstantno premešta iz stvarnosti gde u Srbiji cvetaju kriminal, korupcija i siromaštvo u prostor zamišljenih slika, fikcija i imaginacija.

U Srbiji danas imamo na delu jednu tešku brutalizaciju društva zasnovanu na promociji nasilja, primitivizma i bezakonja umesto da se oblikuje kao jedno socijalno, političko, kulturno i nacionalno pluralističko društvo!