Foto: DJB logo

U poslednjih godinu dana, koliko izlazi „Beogradski glas“, sa njegovih stranica opozicija nikad nije napadnuta na bilo koji način. Štaviše, svi opozicioni lideri u Srbiji imali su priliku da pišu kolumne ili daju intervju za „Beogradski glas“: Boško Obradović, Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić, Saša Janković i mnogi drugi.

S druge strane, u istom periodu dnevni list „Danas“, koga (baš kao i NUNS) finansira Dragan Đilas, otvorio je širom vrata članovima SNS-a sa Vračara da upućuju uvrede na račun Saše Radulovića, osnivača DJB, nazivajući ga pogrdnim imenima. U poslednjem pismu „čitaoca“, koje je objavljeno u utorak 11. decembra, Saša Radulović nazvan je „smutljivcem“, „osobom koja je spremna da obmane mnoge“, opisan je kao „sklon manipulativnom ponašanju“ i optužen za visok nivo „neznanja, površnosti, neinformisanosti, isprazne retorike, gluposti, arogancije i nepristojnog ponašanja“. Sa žaljenjem konstatujemo da ovakvom rečniku može pozavideti čak i dnevni list „Informer“.

Istovremeno Jasmina Lukač, novinarka i kolumnista dnevnog lista „Danas“, na Tviteru objavljuje: „Radulović izgleda procenjuje da mu se mandat u parlamentu bliži kraju, da će biti izbora, na kojima je ispod cenzusa, pa hajde još da namakne šta može para“, što je ispod svakog nivoa bilo koga ko pretenduje da se bavi nezavisnim novinarstvom.

Dnevni list „Danas“ je postao propagandno glasilo Dragana Đilasa, baš kao što je za vreme prethodne vlasti to bio „Press“ i baš kao što je „Informer“ propagandno glasilo Aleksandra Vučića, i očigledno služi za uvredljive napade na konkurenciju u opoziciji.

U potpisu,

„Smutljivci skloni manipulativnom ponašanju sa visokim nivoom neznanja, površnosti, neinformisanosti, isprazne retorike, gluposti, arogancije i nepristojnog ponašanja“ pokreta Dosta je bilo