Foto: www.mc.rs

Tekst je posvećen odbrani gospodina Musliua od navodnih napada od moje malenkosti i Magazina Tabloid.

Štićenik „Danas“-a tvrdi da mnogi portali, novine i mediji u okruženju pišu o njegovom očinstvu, pominjući kao njegovog sina Aleksandra Vučića, da ga niko u Srbiji, od novinskih udruženja, a ni u okruženju ne uzima u zaštitu.

Navodi i slučaja prenošenja njegovog dela teksta iz knjige u kojoj je tešio svog setrića u zatvoru u Beogradu, koji mu se žalio da je pogrešio što je ubio oficira Vojske Srbije, a on mu, usred Beograda kaže da nije pogrešio, nego da je učinio veliku i pravu stvar.

U odbranu gospodin Fahri navodi da nije reč o oficiru Srbije, nego Vojske Jugoslavije (!), da sam ja bolesnik i ludak, što piše redovno na svom fejsbuk profilu. Iz Beograda mi poručuje da razmišlja da se sa mnom obračuna na ekstreman način, što znači da me likvidira, kao i njegov sestrić oficira Vojske Srbije koga je ubio na Kosmetu jer je prišao da mu pomogne dok je ležao.

Ne sporim pravo gospodinu Musliu da o meni iznosi kvalifikacije poput tvrdnji da sam lud, da imam potvredu da sam lud i da me sudovi zbog toga oslobađaju, što svako ko je ikada bio u sudu zna da to nije moguće – niti lekari izdaju takve potvrde, niti one oslobađaju odgovornosti one koji bi je doneli, ali me čudi da „Danas“ i njegovi urednici puštaju te tvrdnje, i sami znajući, kada idu na sud, nikakve potvrde ne pomažu, pa ni one kada se tuženi nalazu u bolnici, zbog preloma noge, ruke.

Pravo je svakog čoveka na posedovanje sopstvenog stava i mišljenja o svakom događaju, ličnosti, istorijskim prilikama. Zato me ne čudi regovanje gospodina Musliua, sa kojim me vežu i lepa druženja. Nije bilo ništa lično.

Čudi me, i zapreopašćen sam da je Danas preneo njegovu pretnju da razmišlja da me ubije. To je mogao da uradi samo čovek, poput Dragoljuba Petrovića, čiji dosije će Magazin Tabloid objaviti u narednim brojevima, da pojasni čitaocima ko uređuje ovaj dnevnik, koji je još uvek nada i prozor iz srpskog mraka.

Reagujem zbog čitalaca dnevnika Danas, na čijim stranicama sam objavio desetine tekstova, u vreme kada je to bila velika hrabrost.

Prepustiću gospodina Musliua sopstvenom udesu.

Autor je odgovorni urednik Magazina Tabloid : Istine i zablude