Odgovor direktora PIO fonda Relje Ognjenovića na deo teksta u Danasu 1Foto: Sajt Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Milić T. Konstantinović, advokat direktora PIO Fonda Relje Ognjenovića, poslao je zahtev za objavljivanje odgovora na tekst „Predrag Koraksić Koraks: Nisam bio dovoljno oštar“, na informacije iznete u antrfileu pomenutog teksta, pod nazivom „Od fizioterapeuta do direktora sa 32 godine“, objavljenog 20. aprila 2023. godine u okviru štampanog izdanja Danasa, ali i na portalu Danas.rs, koji prenosimo u celini:

„U skladu sa odredbama člana 83 Zakona o javnom informisanju i medijima (“Sl. glasnik RS”, br. 83/2014, 58/2015 i 12/2016) koje se odnose na pravo na objavljivanje odgovora na informaciju, zahtevam da ovaj odgovor objavite, u istom delu medija, odnosno na istoj strani i u okviru iste rubrike u kojoj ste u štampanom izdanju medija DANAS objavili netačne i nepotpune informacije. Sporne informacije su objavljene dana 20. aprila 2023. godine u okviru štampanog izdanja DANAS-a, broj 9282, i to u tekstu koji nosi naslov Predrag Koraksić Koraks: Nisam bio dovoljno oštar, odnosno u antrfileu pomenutog teksta, pod nazivom Od fizioterapeuta do direktora sa 32 godine, objavljenog u okviru rubrike Društvo, u kom se između ostalog navodi da je Relja Ognjenović imenovan za direktora Fonda PIO protivno Statutu Fonda PIO i da je za direktorsko mesto uslov visoko obrazovanje iz naučne oblasti ekonomske ili pravne nauke, a što Relja ne ispunjava.

O D G O V O R

– da se neistinitost navedenih informacija ogleda u činjenici da je Relja Ognjenović po struci diplomirani ekonomista. Naime, pored toga što je 2012. godine diplomirao na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi, 2015. godine je diplomirao na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, a master akademske studije je završio na Ekonomskom fakultetu Univerzitata u Prištini 2019. godine, na studijskom program međunarodna ekonomija, te je Relja Ognjenović stekao zvanje master ekonomiste. Ukupan broj ESPB bodova koji je Ognjenović ostvario tokom studiranja je 300, iz čega proizlazi da je isti stekao VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje.

– da je Relja Ognjenović, inače zaposlen u struci već duže od sedam godina, bio prethodno zamenik direktora Fonda PIO, te član Veća Gradske opštine Voždovac i predsednik Saveta za bezbednost u istoj opštini. Ognjenović takođe poseduje brojne sertifikate koji svedoče o njegovom dodatnom usavršavanju i sticanju posebnih veština za rad u struci, što je detaljno navedeno u njegovoj biografiji koja je dostupna na internet strani Fonda PIO.

– da iz navedenog proizlazi da je izbor Relje Ognjenovića na mesto direktora Fonda PIO bio u svemu u skladu sa čl. 25 Statuta Fonda PIO, da Ognjenović ispunjava sve uslove za mesto direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje koji su propisani Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju i Statutom RF PIO, po pitanju obrazovanja i potrebnog iskustva, zbog čega je informacija da je Relja Ognjenović imenovan za direktora Fonda PIO protivno Statutu Fonda PIO u celosti netačna“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari