Predsednik SANU demantovao navode Danasa o kandidaturi 1Foto: Fonet

Predsednik SANU reagovao je povodom teksta „Opozicija ponudila predsedniku SANU kandidaturu za šefa države?“ u kojem se navodi da se i on pominje među potencijalnim predsedničkim kandidatima opozicije.

Odgovor predsednika SANU na tekst u kome se pominje mogućnost njegove kandidature na predsedničkim izborima prenosimo u celosti.

„Iskreno nameran da u zimu svoga života ne stvaram zabune ili da bar ne budem iskorišćavan za lažne vesti i mućenje vode, bio sam iznenađen člankom u listu „Danas” od 11. januara 2022. godine u kome se navodi da mi je „deo opozicije uputio molbu da se moje ima nađe na izbornom listiću kao i rok da se o tome izjasnim”.

To me prisiljava da kažem da „nezvanični izvor” cenjenog časopisa jednostavno izmišlja – niti me je ko kontaktirao, niti bih ja pristao, a pogotovu ne bih bio oduševljen bilo čijim davanjem rokova. Da je bilo ko iz „Danasa” pokušao da me pita o ovim navodima, dobio bi jasan i nedvosmislen demant. Ali, nije!

Jedino što je ostalo nepromenjeno svih ovih godina moje nesrećne javne izloženosti je „kategoričko odbijanje” scenarija senilnog i malo izvesnog „proboja” moje malenkosti do „željenog” političkog vrha. I činjenice, na koju me ne treba podsećati, da mi mandat u SANU ističe u aprilu 2023. godine.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.