Prisustvovao sam razgovoru 1

Ne želim da ulazim u to šta Vas je navelo da nam pošaljete reagovanje u kome tvrdite da sa našom novinarkom Jelenom Diković nikad niste komunicirali, ali kao njen urednik imam moralnu potrebu i obavezu da čitaocima Danasa ukažem da niste u pravu.

Naime, ja sam Jeleni dao novinarski zadatak da isprati Vaše suđenje sa Irinejom Bulovićem. Takođe, prisustvovao sam bar jednom Jeleninom razgovoru sa Vama i Vašom sekretaricom.

Dakle, naglasiću gospodine Raduloviću, da APSOLUTNO nije tačno to da našu novinarku Jelenu Diković ne poznajete i da sa njom nikada niste komunicirali. Takođe mi je poznato i to da ste je držali na vezi i diktirali šta da napiše kao Vašu izjavu, pošto mi se požalila odmah nakon razgovora. To se sve dešavalo prošle godine u aprilu. U tom trenutku sa Jelenom je bila još jedna naša novinarka, koja može da posvedoči o tome.

Kao dokaz da ste i te kako razgovarali sa Jelenom su objavljeni tekstovi u Danasu, na primer, od 21. aprila 2018, koji se vrlo lako mogu naći u našoj arhivi, kao i na našem internet sajtu. List Danas je ozbiljna dnevna novina i nikada se za ovih 20 godina nije desilo da neki drugi novinar/ka napišu tekst sa izjavom sagovornika/ce sa kojima nisu razgovarali.

Jelena je izuzetna novinarka, odgovorna i pravična, nije lepo od Vas da njeno ime blatite netačnim tvrdnjama.

S poštovanjem,

urednik rubrike Društvo u Danasu