Foto: Freeimages/cierpki

Obraćam Vam se povodom toga što je dnevni list „Danas“ u izdanjima od petka, 8. novembra, i vikend izdanju 9/10. novembar objavio netačne informacije kojima me je doveo u vezu sa rušenjem objekata u TC Stankom. Smatram da ste dovedeni u zabludu, ili svesno ili u nečiju korist, jer ste u netačnost tih informacija mogli da se uverite na javnom uvidu, što ste propustili da uradite. Ovo je tekst mog demantija:

Rušenje objekata na Banovom brdu apsolutno nema nikakve veze sa mnom lično, niti sa preduzećem SC Brdo. Preduzeće SC Brdo je isključivi vlasnik objekta na parceli 13054/16 a i ta parcela nema nikakve veze sa lokalima u TC Stankom. To su javno proverljive informacije koje dnevni list „Danas“ nije objavio. Pomenuti objekti se nalaze na drugoj katastarskoj parceli. Objekat u čijoj izgradnji učestvuje moje preduzeće se, dakle, ne nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i objekti koji su predmet rušenja, o čemu je pisao vaš list. To znači da ne postoji nijedan pravni, urbanistički, ili bilo kakav drugi osnov koji povezuje preduzeće SC Brdo i lokale u TC Stankom.

Želim da verujem da je čitava stvar samo posledica pogrešnih informacija do koje je došao dnevni list „Danas“. Ono što takođe nije tačno su podaci iz moje biografije. U konkretnom slučaju ona više liče na reciklažu toliko puta objavljenih neistina koje su godinama objavljivali brojni tabloidi.

Nikada nisam bio savetnik premijera Zorana Đinđića za bezbednost. Tačno je da sam bio član njegovog kabineta kao savetnik za privredu i da sam neko vreme bio član Saveta za nacionalnu bezbednost. To je ujedno i jedini segment mog rada koji je imao bilo kakve dodire sa bezbednosnim pitanjima.

Nikada nisam radio u BIA, niti je to bilo moguće na način kako je to navedeno u vašem tekstu „pre rata“, jer je BIA osnovana tek 2003 godine. Pošto tamo nisam radio, nisam mogao ni da budem vozač u BIA, kako je to navedeno u vašem tekstu.

Nije tačno ni da sam držao konferenciju za medije na kojoj sam iznosio transkripte prisluškivanih razgovora kriminalaca, niti bilo čije transkripte prisluškivanih razgovora, kako je navedeno u vašem tekstu.

Moje ime je tokom godina bilo dovođeno u vezu sa brojnim aferama, ali je izostavljena činjenica da sam pravnosnažno oslobođen svih optužbi, što pokazuje da se radi o montiranim aferama koje su za cilj imale političku i ličnu diskreditaciju u najboljoj praksi tabloidnog novinarstva.

Gorana Vesića sam upoznao zbog prirode svog posla u vreme dok sam bio savetnik pokojnog premijera Zorana Đinđića i to apsolutno nema nikakve veze sa funkcijama koje su tendenciozno navedene.

Objavljivanjem ovih informacija donekle ćete ispraviti grubu i nesmotrenu grešku koju ste načinili kroz prethodno dva objavljenja teksta. Samo na tj način ćete čitaocima „Danasa“ pružiti priliku da se upoznaju sa činjenicama, što želim da verujem da je vaš cilj.