Ćutanje nije opcija 1

Građevinska firma Milenijum tim tužila je list Danas, tražeći odštetu od 100.000 evra.

Tužila je i N1. I Novu.rs. I Njuzmaks adrija. I Infovranjske i Jugpress. Od svakog hoće po 100.000. Ako dobiju sve tužbe u punom iznosu, mogao bi to biti dobar biznis model za ovu firmu, kojoj poslednjih godina i inače dobro ide. Kome Milenijum tim nije poznat, može se sa njihovim radom brzo upoznati kratkom gugl pretragom, jer se ovoj firmi vrlo često desi nešto zbog čega zasluži prostor u javnim glasilima.

Recimo, sud je prvostepeno proglasi krivom za rušenje baraka u Savamali, preostalih posle „onog“ rušenja u Savamali, za koje tužilaštvo nikako da otkrije koja firma ga je sprovela. Ili recimo firma Milenijum rizorts, ćerka-firma Milenijum tima, dobije od države 10 miliona evra bespovratne pomoći za neki svoj projekat u Vranjskoj Banji. Ili kada Milenijum tim dobije od države posao gradnje jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih službi u Nišu i Vranju zajedno s Tašjapijem.

Ili kada brata Siniše Malog policija zaustavi kako pod dejstvom alkohola vozi audi koji pripada Milenijum timu. Ili kada brat Siniše Malog poveze brata Aleksandra Vučića u tom istom audiju u danu održavanja Parade ponosa pa ih prebije žandarmerija, a Mali slaže tužioca da je auto njegov. Ili kada u stanu koji pripada ćerki-firmi Milenijum tima stanuje devojka Predraga Malog, pa tu dođe do tragičnog događaja o kom mediji koji o takvim događajima inače redovno izveštavaju – ne izveste.

To je dakle Milenijum tim, prema kratkoj internet pretrazi novinskih tekstova u kojima se prethodnih godina pojavljivao. Ali nije zbog toga Milenijum tužio nezavisne medije koje svojim radom svako malo tera da se njime bave. Ne. Ova firma od medija objavili izveštaje sa konferencije za novinare Narodne stranke. Izveštaje koje ona pritom nije čak ni demantovala. Ostavimo po strani apsurd da bilo ko bude tužen zbog toga što je preneo nečije navode sa pres-konferencije.

Međutim, potez Milenijum tima ostaje pokušaj da se malobrojna nezavisna i odgovorna javna glasila preostala u Srbiji nateraju da zaćute. Da se u egzistencijalnom strahu od razarajućeg finansijskog čekića moćnog Milenijum tima urazume da ovde postoje oni koji ipak jesu van domašaja njihovog reflektora. Ali, mediji su „nerazumna bića“ koja često rade na svoju štetu. Što će i Milenijum tim na kraju i sam shvatiti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Ćutanje nije opcija”

  1. Nije ali kada spremiš ćebe i četkicu za zube pre nego izgovoriš istinu jer si ujutru u redu za zaprašivanje u CZ.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.