Pošto udruženja ne mogu da učestvuju na izborima, 2016. godine osnovali  smo grupu građana Dosta je bilo – Saša Radulović u skladu sa izbornim  zakonima, dobili poverenje 227.626 građana i ušli u Skupštinu kao najjača  opoziciona poslanička grupa.

Da podsetimo i čitaoce i uredništvo Danasa, stranka Dosta je bilo  osnovana je u februaru ove godine voljom preko 10.000 građana. Međutim,  vlast i dalje panično pokušava da spreči registraciju i oteža opoziciono  političko delovanje, pa smo Upravnom sudu podneli tužbu protiv  Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave koje je nadležno za  upis stranaka u registar. Hteli smo kao stranka da izađemo i na  predsedničke izbore, ali smo bili sprečeni, pa smo morali ponovo da  izađemo i na te izbore kao grupa građana. Grupa građana nema PIB, matični broj niti pečat, jer je loš izborni  zakon to tako propisao. To veoma otežava rad i obavljanje  najjednostavnijih poslova, jer je bez PIB-a, matičnog broja, računa i  naravno pečata, u Srbiji nemoguće obaviti posao. Da bi se platili  porezi, da bi vam bilo ko izdao fakturu, da biste mogli da platite bilo koji račun, treba vam PIB i račun u banci povezan sa tim PIB-om. Samo  zbog toga grupa građana ima potpisan ugovor sa udruženjem građana koje u  ime i za račun grupe građana omogućava zakonito vođenje kampanje. Sve ovo  je uredno prijavljeno Agenciji za borbu protiv korupcije. Sve stranke koje učestvuju na izborima dobijaju novac od poreskih  obveznika da ga potroše onako kako misle da je najbolje kako bi postigli
što bolji rezultat na izborima. DJB-u je taj novac bio dovoljan za  kampanju.

Čitaoci Danasa imaju pravo da znaju da pokret Dosta je bilo, za razliku  od SNS-a, sve svoje troškove iz kampanje prijavljuje. Od troškova štampanja  novina i letaka, oglašavanja na interentu, organizacije svih događaja,  hrane, pića i prevoza za ljude koji rade na štandovima prilikom deljenja
letaka, na društvenim mrežama ili kao kontrolori izbora, goriva,  korišćenja automobila, korišćenja kompjuterske opreme, laptopova i  štampača, pa sve do grejalica u zimu i svega drugog što koristimo u  kampanji. Nijedna druga politička opcija, da mi znamo, ne prijavljuje ove  troškove, već stvari rade ispod žita. Svi građani i mediji su svedoci  armija SNS-ovih aktivista koji terorišu opštine za vreme izbora, a da  troškovi njihovog angažmana nigde nisu prijavljeni u kampanji. Zato nije pitanje zašto DJB prijavljuje troškove koji su zaista neophodni i postoje u svakoj kampanji, već zašto ih niko drugi ne prijavljuje.

Odgovor je jednostavan: kada bi SNS prijavio sve te troškove, morali bi  da operu ne 2,5 miliona evra koliko su oprali u ovoj kampanji, već 10  puta više. A novac peru tako što daju hiljadama svojih članova po 40.000  dinara, koje onda ti članovi uplate kao donaciju na njihov račun. Među  tim hiljadama su i ljudi koji primaju socijalnu pomoć. To je pranje para bez porekla. Poreklo mu je naravno korupcija i izvlačenje novca iz javnog sektora i taj ceh plaćaju svi građani Srbije.