Draža Petrović: Bez Danasa ne bismo imali jasnu sliku stvarnosti 1

On ističe da je je Danas list koji se bori za prava seksualnih, nacionalnih i ostalih manjina i da zbog toga nikada nije bio omiljen „širokim narodnim masama“, niti među vlastima.

Kako kaže, Danas je jedini dnevni list koji je, u novinarskom smislu, opoziciono nastrojen prema vlastima, a istovremeno ga ne voli mnogo ni opozicija jer i njih kritikuje kad god može.

„Danas najviše znači Danasovcima. Nas zezaju da lično poznajemo sve naše čitaoce, jer nismo bili mnogo tiražan medij, a u poslednje vreme ćemo izgleda da upoznamo lično i sve svoje oglašivače jer je i njih sve manje, baš zato što smo takvi kakvi smo“, kaže Petrović.

Ono što Danas razlikuje od drugih dnevnih listova, dodaje, jeste taj što se uvek trudi da ispravi grešku i što se, ukoliko do nje dođe, uvek izvini čitaocima i nađe vest koja je tačna.

Poručuje da je važno čitati Danas „ako nećete da vas farbaju sa svih strana, mada tiraži drugih dnevnih novina pokazuju da naš narod više voli da ih farbaju“, a ako bi prestao da postoji, smatra, ne bi imalo šta da ga nadomesti.

„Ako bi Danas propao, ne bismo imali jasnu sliku stvarnosti u Srbiji, imali bismo izopačenu sliku, verovatno ne bismo znali da se u Srbiji dešava išta loše što se tiče vlasti, imali bismo zvezde rijalitija kao ikone pop kulture i bili bismo malo zaglupljeni propagandom koja je prisutna u svim ostalim medijima“, smatra Petrović.