Još dve osobe preminule od korone iz Novog Pazara i Raške 1Kovid ambulanta u Novom Pazaru Foto: S. Župljanin

Broj preminulih osoba od posledica korona virusa u ovom mesecu, u novopazarskoj Opštoj bolnici, popeo se na 22. U prethodna 24 sata, preminule su još dve osobe iz Novog Pazara i Raške.

U prethodnih 16 dana marta samo tri dana nije bilo preminulih. Najviše umrlih je iz Novog Pazara 16, iz Tutina troje, dvoje iz Sjenice i jedna osoba iz Raške.

Na kovid odeljenjima Opšte i privremene bolnice u Novopazarskoj Banji je, prethodnog dana, povećan broj pacijenata na bolničkom lečenju. Juče ih je bilo ukupno 177. Na respiratorima je devet i dva pacijenta su na kiseoničkoj terapiji. Kapaciteti na Grudnom odeljenju, na koje je u toku jučerašnjeg dana primljeno 19 osoba, i u Novopazarskoj Banji su maksimalno popunjeni, a zbog porasta broja inficiranih Hirurško odeljenje, sa nešto više od 40 postelja, spremno je prijem novih kovid pacijenata.

Gradski štab za vanredne situacije, danas, je saopštio da je minulog dana hospitalizovano 25 novozaraženih – 12 iz Novog Pazara, osam iz Raške, četiri iz Tutina i jedan iz Sjenice. Prema sada važećim protokolima sa bolničkog na kućno lečenje je otpuštenoi 20 osoba.

Broj pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja prešao je 200. Pregledano je ukupno 221 osoba, 118 bilo je sa simptomima virusa korona. Od 82 brza antigenska testa iz brisa nosa u 22 slučaja potvrđeno je prisustvo ovog virusa.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) PCR metodom testirao je 214 uzoraka, od toga 60 je bilo pozitivnih i 46 je iz Novog Pazara.

Direktor te zdravstvene ustanove primarijus dr Šefadil Spahić ocenjuje da su cifre zabrinjavajuće, ali „ohrabruje što su se građani adazvali apelu da se vakcinišu, pa je danas do 13 časova prvu dozu vakcine primilo 107 Novopazaraca“. Nada se da će građani poslušati savete da se pridržavaju protivepidemioloških mera.

Na sinoćnjem sastanku Stručno-operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se formiraju ekipe koje će imunizaciju obavljati na seoskom području. Dr Spahić kaže da je danas formirano pet medicinskih ekipa, koje će u subotu i nedelju, u 10 seoskih zdravstvenih ambulanti, obavljati vakcinaciju stanovništva po dva sata.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Još dve osobe preminule od korone iz Novog Pazara i Raške”

  1. Nije dovoljno vakcinisanje, važnije je da vakcina deluje. Šta će biti sa velikim brojem gradjana koji nemaju antitela ni pet nedelja posle druge doze Sinofarma? Mi smo se savesno ponašali sve vreme a sada nas ignorišu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.