Milovanović: Zaraženi u domovima za stare stabilno, sumnja da je korona u dom ušla preko paketa 1Ilustracija: Pixabay/ sabinenevanerp

Predsednik Udruženja privatnih domova za stare Radoslav Milovanović izjavio je danas da „generalno nema zatvaranja domova za stare ukoliko se u njima i pojavi zaraza korona virusom“, već se uvodi izolacija i karantin, za one za koje se utvrdi da nisu zaraženi.

Milovanović je za televiziju Pink izjavio da su štićenici iz domova za stara lica „Stara pruga“ i „Doživeti stotu“, koji su zbog infekcije korona virusom smešteni na bolničko lečenje „stabilno“ i da niko od njih nema ozbiljne komplikacije.

Milovanović je pojasnio da se poštuje „procedura da se dezinfikuje sve što se unosi u objekat“, a da stara lica koja moraju da napuste dom iz nekog opravdanog razloga, kao što je redovna medicinska kontrola, nakon toga moraju da prođu period od 14 dana izolacije, dok za to vreme samo po jedna osoba u smeni radi sa njima.

Prema njegovim rečima i sve ono što je namenjeno za štićenike domova za stare ostaje na čekanju pre nego što im se preda „zato što se sumnja da se jedan dom za stare zarazio korona virusom preko paketa“.

Milovanović je naveo i da je dodatno nabavljeno oko 50.000 zaštitnih maski i rukavica, koje će biti podeljeni domovima za stare u Srbiji.

Članovi Vladinog kriznog štaba za suzbijanje epidemije KOVIDA-19 saopštili su danas da je u Gerontološkom centru Niš novim korona virusom zaraženo 140 korisnika i četvoro zaposlenih, a da je njihovo oboljevanje posledica nepoštovanje propisa i mera zaštite.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Milovanović: Zaraženi u domovima za stare stabilno, sumnja da je korona u dom ušla preko paketa”

    • Da li iko moze da dosje do informacije kako su ovi ljudi sto su maceni iz doma starih jer porodice koje zive u inostranstvu ne mogu da dosju do bilo kakvih informacija osim da su prebaceni u kbc nis, molim vas ako imate neki broj na koji moze da se informise ostavite u komentare jer brojeve koje ja imam ne daju nikakve rezultate, hvala!

    • Cao svima, ja zivim u Njemackoj i moja baka je bila u Domu, od trenutka kad je macena iz doma ne mozemo da dodjemo do bilo kakvog broja da vidimo kako je, a rodjaci koji su u Nisu isto tako ne mogu da saznaju sta se desava sa njima, kako su…Molim Vas ako iko zna neki broj da na koji mozemo da se raspitamo da nam posalje.Kad zovemo kbc Nis kazu nam da oni ne znaju nista o tim pacijentim jer su u drugi dio bolnice!Hvala unapred

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.