Ministarka pravde: Tekst koji je objavio KRIK nezabeležen napad na Aleksandra Vučića 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da „tekst objavljen na portalu ‘КRIK’ predstavlja do sada nezabeležen napad na predsednika (Srbije) Aleksandra Vučića“.

Popović je u pisanoj izjavi navela da je „isti tekst brutalni primer gnusnih laži i spinovanja u cilju pokušaja diskreditacije kako predsednika Vučića tako i njegove porodice i saradnika“.

„Postavlja se pitanje na koji način su novinari КRIК-a došli do iskaza okrivljenog (Veljka) Belivuka i da li su imali saglasnost ovlašćeog tužioca da isti plasiraju u medije. I ako prenebregnemo ove veoma važne činjenice koje nesporno ukazuju na postojanje niza krivičnih dela postavlja se pitanje da li je normalno da novinari poklanjaju veru iskazu čoveka koji se sumnjiči za sticaj najtežih krivičnih dela“, kazala je Popović.

Ona je navela da se „u konkretnom slučaju radi o krivičnom premetu koji u ovom stadijumu tužilačke istrage nosi oznaku tajnosti“.

„Iako je svakom pravniku koji se ikada bavio krivicom poznato da okrivljeni u svojoj odbrani može da iznosi sve ono što smatra da mu ide u prilog, novinari КRIК-a i njihovi nalogodavci isti iskaz senzacionalistički plasiraju u bezuspešnom pokušaju da kompromituju predsednika Vučića. Umesto da hvale čoveka koji od Srbije pravi sigurnu i bezbednu zemlju bez kriminala oni i njihovi pretpostavljeni na svaki način žele da ga sklone iz političkog života“, navela je ministarka.

Popović je dodala da će „Ministartvo pravde dati svoj maksimalni doprinos da Srbija bude pravna država u kojoj će svi izvršioci krivičnih dela biti adekvatno sankcionisani“.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je danas deo transkripta sa saslušanja osumnjičenog šefa kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji se tereti za niz najtežih zločina, po kome je on izjavio „da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine i da je predsednik Vučić od njega tražio razne usluge“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Ministarka pravde: Tekst koji je objavio KRIK nezabeležen napad na Aleksandra Vučića”

  1. A slike koje je objavio Vulin nezabelezen atak na psihu ljudi. To sto je on uradio nije ni Gebels radio

  2. Korisno je oglasiti se kao ministar,ali nekakvog smisla,kao sto vidi i sama,nema.

  3. Ministarki nije u opisu posla da brani predsednika od novinara. Za pocetak,mogla bi se upoznati sa zakonima drzave u kojoj je ona ministarka pravde,pa da ne lupeta o smrtnoj kazni koja,navodno,ceka Belivuka.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.