Ne davimo Beograd: EPS da se ne bavi spinovima, već da preuzme odgovornost 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Pozivamo EPS da se ne bavi spinovima, već da preuzme odgovornost i radnicima na svim svojim postrojenjima obezbedi adekvatne uslove rada, poboljša bezbednost i učini da rizici po zdravlje i život budu najmanji mogući, saopštio je danas pokret Ne davimo Beograd, povodom jučerašnjeg saopštenja EPS o smrti radnika u RB Kolubara.

U saopštenju Pokret Ne davimo Beograd podseća da je juče obavestio javnost da je u RB Kolubara, na svom radnom mestu, preminuo radnik koji je radio na polju D.

Kako je to bio jedan od najtoplijih dana u toku leta, sa temperaturama koje dostižu i 39 stepeni Celzijusa, zahtevali smo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika sumnjajući upravo da se radi o posledicama kontinuiranog izlaganja visokim temperaturama, ističe se u saopštenju.

Nedugo zatim, navodi NDBGD, usledio je skandalozan demanti EPS. Iako je od trenutka smrti prošlo samo par sati i istraga okolnosti pod kojima je čovek preminuo nije još ni počela, nadležni u EPS “znaju” da smrt sigurno nije nastupila zbog neadekvatnih uslova za rad.

Kako je moguće da PR služba EPS-a zna od čega je radnik preminuo pre nego što se završi istraga, pita Pokret u saopštenju.

U demantiju EPS nije najjasnije šta se tačno demantuje. PR služba ovog javnog preduzeća kaže da „nije došlo do bilo kakve nezgode na radu, niti pogibije zbog neadekvatnih uslova za rad” već da se stradali radnik “samo srušio.”

Zar ne bi upravo ova činjenica trebalo da bude razlog da se okolnosti do detalja istraže kako se slično ne bi ponovilo, ističe Ne davimo Beograd.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ne davimo Beograd: EPS da se ne bavi spinovima, već da preuzme odgovornost”

  1. U Kolubari je najjevtiniji ljudski zivot,vazno je je da su astronomske plate nepismenih radnika.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.