U februaru preminula 21 osoba od kovida u Novom Pazaru 1Foto: Senad Zupljanin

Prema zvaničnim podacima, koje saopštava Gradski štab za vanredne situacije, prošlog meseca, u novopazarskoj Opštoj bolnici, preminuo je 21 pacijent od posledica korona virusa.

Najviše preminulih, 14, jeste sa teritorije Novog Pazara, po tri su iz Raške i Tutina i jedan iz opštine Sjenica. Od 12. juna prošle godine, kada su počeli da se saopštavaju podaci o broju umrlih, do danas od virusa korona umrle su 182 osobe iz ovog grada i okolnih opština.

Lokalni štab za vanredne situacije saopštio je, da je u nedelju, na bolničko lečenje primljeno devet novozaraženih – po 4 iz Novog Pazara i Raške i jedan iz Sjenice. Na kovid odeljenjima Opšte i u privremenoj bolnici u Novopazarskoj Banji nalazi se ukupno 116 pacijenta i najviše ih je iz Novog Pazara i Raške. Na respiratorima je 7 i jedan pacijent je na terapiji kiseonikom. Prethodnog dana preminula su dva pacijenta iz Novog Pazara i Tutina.

Broj prvih pregleda i dalje prelazi polovinu. U nedelju se lekaru javilo 105 pacijenata, 65 je bilo sa kovid simptomima. Od 66 brzih antigenskih testova, skoro trećina, 21, bilo je pozitivno. Do sada je vakcinisano više od 4.000, a revakcinisano oko 2.500 Novopazaraca. To je tek tri odsto od ukupnog broja stanovnika u ovom gradu. Danas će u Medicinskoj školi biti otvoren četvrti punkt za vakcinisanje. Imunizacija je u prethodnom periodu, obavljana na punktovima u Zavodu za javno zdravlje, Domu zdravlja i Domu omladine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U februaru preminula 21 osoba od kovida u Novom Pazaru”

  1. А године старости се крију и не помињу. Зашто? Због ради зашто ?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.