Foto: Beta/Saša Đorđević

Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho-fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta, rekao je Rebić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Rebić je razgovarao i sa lekarima Kliničkog centra u Nišu u kome su povređeni hospitalizovani i istakao da će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nesreće i da će odgovorni biti procesuirani.

Prema njegovim rečima, u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu kod mesta Donje Međurovo stradalo pet osoba, dok je 27 ljudi teže i lakše povređeno.

Direktor policije je ukazao da su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo došli na lice mesta i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu, povređene prebacili u Klinički centar Niš.

On je izrazio najdublje saučešće porodicama poginulih i apelovao na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, prilagode brzinu uslovima i stanju puta, kako bi sačuvali svoje živote i živote drugih.

Podsetimo, jutros u 7.30 časova u sudaru voza i autobusa na obeleženom pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša stradalo je pet osoba.

Lončar: Lekari se još bore za život dečaka i devojčice povređenih u nesreći

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se lekari Kliničkog centra u Nišu bore za život dečaka i devojčice koji imaju po 16 godina i koji su povredjeni u železničkoj nesreći u tom gradu.

Ministar je dodao da su oni najteže povređeni, od 13 pacijenata koliko ih se ukupno nalazi na intenzivnoj nezi.

Od njih je osmoro maloletno i uglavnom imaju po 16 godina.

Ministar je dodao da je devojčica za čiji život se lekari bore operisana i ima veoma teške povrede centralnog nervnog sistema i nalazi se u komi, a da je dečak takođe u veoma teškom stanju zbog ozbiljnih povreda kičme.

Još jedan pacijent se nalazi u operacionoj sali sa veoma teškim povredama ekstremiteta i unutrašnjih organa, a njegova operacija još traje.

Ostali pacijenti na intenzivnoj nezi su u teškom, ali stabilnom zdravstvenom stanju.

Ministar je rekao da će rodbina biti obaveštavana o stanju pacijenata na svaka tri sata sve do kasno večeras, kao i sutra u toku dana.