Foto: Dejana Majstorović

Šabačka policija je navela da kontrolu ulaska navijača u halu u Šapcu, kao i na svim drugim utakmicama u Srbiji, vrše isključivo redari koji su angažovani od strane organizatora meča i dodala da je u skladu sa svojim nadležnostima policija jedino izvan hale preduzimala mere razdvajanja i usmeravanja domaćih i gostujućih navijača.

„Takođe, ističemo da niko od pripadnika radarske službe, koji su kontrolisali ulazak navijača u halu, nije prijavio policiji da je neko pokušao da uđe bez ulaznice. Napominjemo i da organizator utakmice izmedju vaterpolista Šapca i Crvene zvezde nije prodavao karte za navedeni meč, već su one deljene navijačima, a 50 ulaznica su ustupili i gostujućem timu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je organizator utakmice u poslednjem trenutku promenio odluku na kom delu tribine će biti smešteni navijači Crvene zvezde, tačnije na prostoru koji nije prvobitno prijavljen PU Šabac, a u skladu sa kojim su i planirane mere obezbeđenja te utakmice.

„Policija je u halu ušla tek na poziv delegata kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon čega je on ubrzo uspostavljen, a utakmica nastavljena. Navijač koji je povredjen tom prilikom nije zatečen na bazenu, a policija je odmah po saznanju da se lice sa povredama javilo u šabačku bolnicu otišla tamo i sa njim obavila razgovor u vezi sa okolnostima ovog događaja“, navela je šabačka policija.

Šabačka policija je kazala da je identifikovana jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u povređivanju tog navijača i da se za njim intenzivno traga i dodala da je o svemu obavešteno i nadležno tužilaštvo.

Povezani tekstovi