Sindikat Radio televizije Srbije: Dvostruko smo poniženi 1Foto: BETAPHOTO EMIL VAS

Strukovni sindikat RTS-a obratio se čelnicima te kuće i generalnom direktoru Draganu Bujoševiću, tražeći hitan sastanak jer su, kako navode, dvostruko poniženi.

U pismo koje je potpisao predsednik Sindikata, Dragomir Milošević, navodi se nezadovoljstvo zaposlenih uslovima rada ali i načinom na koji se uređuje javni servis.

Sindikat je podsetio čelnike RTS na Zakon o javnim medijskim servisima, posebno naglašavajući odredbe o poštovanju profesionalnih standarda i kodeksa: „Svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obavešten o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštavanja su dužna da to poštuju“. Takođe se podseća na odredbu: „Radi omogućavanja građanima da formiraju sopstveno mišljenje o pojavama, događajima i ličnostima, obezbeđuje se raznovrsnost izvora informacija i medijskih sadržaja“.

Strukovni sindikat RTS-a ističe da je javni servis dužan da izveštava pravovremeno i nepristrasno, da omogući izražavanje ideja i mišljenja koja su zastupljena u zajednici, da podstiče na raspravu u duhu tolerancije, o svim temama od interesa za javnost, da proizvodi raznovrsne programske sadržaje i da teži najvišem nivou kvaliteta usloga.

U pismu adresiranom i na predsednika UO RTS-a Vladimira Vuletića, pomoćnika generalnog direktora Milivoja Mihajlovića, zamenicu Ivanu Miković i generalnog sekretara RTS-a Stanislava Veljkovića ukazuje se i na nezakonito uvođenje novih dodatnih poslova zaposlenima bez aneksa Ugovora o radu i adekvatne nadoknade.

Takođe se ukazuje na nezakonito nagrađivanje zaposlenih na rukovodećim pozicijama zbog kojih se radnici RTS-a, kako navode, osećaju dvostruko poniženim.

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević juče nije odgovorio na pitanje Danasa da li je primio pismo Sindikata i da li će se sastati sa njegovim predstavnicima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

34 reagovanja na “Sindikat Radio televizije Srbije: Dvostruko smo poniženi”

  • „Čovek“ koji je postao direktor zahvaljujući ljudima koje sada blati,ponižava i kaže da ga boli uvo za njih,verovatno zato što mu je plata basnoslovna i naravno ne trpi za ništa,sada je zakleti podržavao ove tiranije od vlasti,ali to je još vrlo malo,Lustracija ni njega neće zaobići!

 1. Tužno je gledati čoveka koji je MOGAO, zahvaljujući svom talentu, dostići vrh u srpskom novinarstvu. Ovako je zahvaljujući svojoj alavosti i nepromišljenosti, postati sinonom za izdaju osnovih principa demokratije. TUŽNO.

  • Da je bio stvarno klasa nebi dozvolio da ga kupe.Ako ga se setimo kad je radio za Karica i uporedimo sa Aleksandrom Stankovicem iz HRT( isti posao ). Razlika je medju njima ogromna ovaj nas se ne vidi. Nema tu nikakvog nvinarskog talenta stepski vuce.

  • Stvarno je mogao da dostigne vrh a on je pao n ize nego sto je i Zil Vern mogao zamisliti…

 2. Kako stoje stvari, izgleda da nismo svi preplašeni poltroni.
  Ovakve stvari su nam dragocene zbog onih koji će nas ubeđiveti: morao sam, bio sam ucenjen, nisam smeo…
  Dok ne počnemo da žigošemo neljude i favorizujemo ljude, Srbija će ostati u mraku epohe svog moralnog dna.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.