Sloga: Jura i vlast odgovorni za povećanje zaraze u Leskovcu 1Foto: Sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ocenili su danas da je južnokorejska kompaniju „Jura“ odgovorna za razbuktavanja zaraze korona virusa u Leskovcu.

„Sloga“ smatra da se zbog njihovog nehumanog odnosa prema preporukama zdravstvene struke povećao broj zaraženih u njihovim pogonima, ali i u drugim fabrikama i gradu Leskovcu koje je postalo veliko žarište.

„Mi smo više puta do sada apelovali na vlast, Inspekciju rada, lokalnu samoupravu i zdravstveni štab da stanu uz radnike Jure i tako zaštite sve kojima su životi ugroženi. Međutim, njihovo ćutanje na vapaje radnika bila je jasna poruka da stranci mogu da ih gaze i da će oni, nažalost, raditi pod bilo kojim uslovima zbog ličnog siromaštva. Sve je to za epilog imalo razbuktavanje zaraze u Leskovcu, a inficiranih sada ima i u drugim fabrikama poput: Maša Impeks, Elrad, Gruner, Aman, Leskobags, Džinsi, Aptiv, Zdravlje, Moravka, Falke…“, navodi sindikat „Sloga“ u saopštenju.

uz bolje plata i dobre uslove za rad, ali nije za to da se vlast dodvorava stranim kompanijama i dopušta im zloupotrebu naših siromašnih radnika,

Ističu da se „Sloga“ zalaže za očuvanje svakog radnog mesta, uz bolje plata i dobre uslove za rad, ali da nisu za to da se vlast, bilo državna ili lokalna najgorim metodama “šlihtanja”, stranim kompanijama i dopušta im zloupotrebu naših siromašnih radnika.

Najavljuju da će se Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ kao deo Saveza za Srbiju i jedni od osnivača, truditi i zalagati da se u narednom periodu vrati dostojanstvo svakom radniku u Srbiji, a državi i institucijama vrati nezavisnost u radu, kako bi se radnici štitili, a ne kao sada unižavali nezakonitim usmenim direktivama političkih moćnika.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Sloga: Jura i vlast odgovorni za povećanje zaraze u Leskovcu”

  1. Kako da verujem Slogi kada je Služba ubacila Ivana Krstića u taj sindikat.

  2. Prvo se raspitajte ko je Ivan Krstić , poverenik Sloge . Krstića je ubacila Sližba u Sindikat . Uostalom , raspitajte se malo o njemu .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.