UNS pozvao novinare N1, Nove i Nove.rs da se odupru pritisku vlasnika 1Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas novinare N1, Nove i portala Nova.rs da se, kako se navodi, „odupru pritisku vlasnika i prestanu da krše Kodeks novinara“.

„Kolege iz ovih medija podsećamo da je etičkim kodeksom propisano da ‘ekonomski i politički interesi izdavača ne smeju da utiču na uredjivačku politiku na način koji bi imao za posledicu netačno, neobjektivno, nepotpuno i neblagovremeno informisanje javnosti'“, navodi se u saopštenju UNS-a.

To novinarsko udruženje je ocenilo da su ti mediji prekršili etička i profesionalna pravila izveštavajući o presudi ciriškog suda po tužbu suvlasnika tih medija Dragana Šolaka protiv Pinka, Informera i Studija B, kao i o informacijama koje je UNS objavio o tom postupku.

„N1 je krajem septembra vest o presudi objavio a da tu presudu nije video, da bi naknadno izmenio vest navevši da je reč o ‘saopštenju Junajted grupe’. Prema smernicama Saveta za štampu, onlajn mediji svaku izmenu u objavljenom tekstu moraju da naznače i da navedu šta je u originalnom članku izmenjeno“, dodaje se.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “UNS pozvao novinare N1, Nove i Nove.rs da se odupru pritisku vlasnika”

    • Ima li dna za UNS? Porede li šta ko radi u medijima i onda dele ko više a ko manje krši kodeks. Režimski su!

  1. UNS ima obraza da nekog pozove da se odupru pritisku vlasnika. Ovo bih shvatio kao dobronamernu kritiku da je UNS pozvao novinare Pinka, Hepy, RTS, Studia B,Prva, B92, Informera, Srpskog Telegrafa, Politike, Večernjih Novosti, Alo i svih novinara lokalnih tv i štampanih medija gde je na vlasti SNS, znači u čitavoj Srbiji, da se odupru vlasniku Vučiću i SNS. Krajnje je cinično da UNS ne proziva medije koje sam spomenuo jer ti mediji 365 godišnje objavljuju lažne vesti po želji jednog čoveka i jedne partije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.