Zrenjanin u pošumljavanje i ozelenjavanje ulaže 20,5 miliona dinara 1Foto M.P.

U Zrenjaninu će u ozelenjavanje, uređenje i zaštitu zemljišta na obalama Begeja i delu Bulevara Veljka Vlahovića, kao i za pošumljavanje, biti ulaženo 20,5 miliona dinara.

Projekte je podržalo i Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije, koje je na konkursu za sufinansiranje projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa Zrenjaninu odobrilo 13 miliona dinara, a preostali iznos Grad izdvaja iz svog budžeta.

Ministarstvo je odobrilo i 2,3 miliona dinara za pošumljavanje, Grad će izdvojiti 1,8 miliona, pa će ukupan iznos dostići 4,1 miliona.

Ugovor o dodeli sredstava potpisali su ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Kako je danas saopšteno iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina, na obe obale Begeja, između magistralnog mosta kod Policijske uprave i mosta u Zmaj-Jovinoj ulici (Žuti most), kao i duž Bulevara Veljka Vlahovića – od kružnog toka do ulaza u tržni centar BIG – umesto starog drveća biće zasađeno 128 novih, zdravih stabala lišćara i 40 četinara.

Biće posađeno 2.000 stabljika ukrasnog šiblja i žbunja, a na 2.000 kvadratnih metara biće podignuti travnjaci.

U sklopu investicije biće ugrađen automatski sistem za zalivanje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Zrenjanin u pošumljavanje i ozelenjavanje ulaže 20,5 miliona dinara”

  1. Voda-kancerogena,Ling Long- postepeno izumiranje( biće od torijuma do azbesta,arsena…) ,samo osnove za ,,zdrav život,, zrenjaninaca…a ide se sa pričom ozelenjavanja …

  2. Bolje da su te pare uložili da obezbede dovoljno vode da bi fabrika vodr počela da posle 30 godina Zrenjanincima dostavlja zdravu pijaću vodu. Ili to snabdevačima flaširane vode nije u interesu?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.