Beograd očekuje 30 miliona evra od praznika 1Foto: Miroslav Dragojević

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se očekuje da prihod grada od novogodišnjih praznika bude oko 30 miliona evra, preneo je Beoinfo.

„Tokom novogodišnjih praznika prošle godine grad je zaradio oko 28 miliona evra, verujemo da bi taj prihod mogao ove godine da poraste za 10 do 15 odsto i bude preko 30 miliona evra, što znači da će se sva ulaganja koja imamo za Novu godinu više nego desetostruko isplatiti“, rekao je Vesić za RTS.

Vesić je rekao da će 1. februara biti objavljeno koliko je koštala proslava Nova godina, a krajem februara tačan broj turista. Prema njegovim rečima za prvih deset meseci 2018. godine u Beogradu bilo je 974.182 turista koji su ostvarili 2.093.899 noćenja. Porast u broju turista u odnosu na 2017. godinu za prvih deset meseci je 12 odsto, u broju noćenja 14 odsto, dok je devizni priliv povećan za 13 procenata, rekao je Vesić.

„Prošle godine smo od turizma zaradili skoro 800 miliona evra, ako hoćemo da imamo turiste moramo da ulažemo u događaje i manifestacije, a jedna od njih je doček Nove godine“, rekao je Vesić i dodao da je najviše turista iz Turske, zatim Kine, Nemačke, Grčke, Hrvatske, a tokom novogodišnjih praznika iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari