Bivši vlasnik ATP Vojvodine uložio prigovor na prodaju imovine tog preduzeća 1Foto: Ilija Dević

Bivši vlasnik Auto-saobraćajnog preduzeća „Vojvodina“ Nikola Dević saopštio je danas da je uložio prigovor zbog zahteva stečajnog upravnika Nikole Pavlovića da stečajni sudija odobri prodaju dela imovine tog preduzeća bez overenih potpisa kod javnog beležnika.

Pavlović je, kako se navodi, od stečajnog sudije Vladislava Kureka i predsednice Veća Slobodanke Komšić zatražio verifikaciju obračuna namirenja poverilaca iz sredstava naplaćenih prodajom dela imovine firmi MAT real estate iz Novog Sada i verifikaciju obračuna nagrade stečajnom upravniku.

Dodaje se da je istovremeno upućena i molba za donošenje rešenja na osnovu ugovora o prodaji dela imovine firmi MAT bez overenih potpisa.

„Prodaju celokupne imovine ili dela imovine iz stečajne mase vrši stečajni upravnik. Stečajni sudija Vladislav Kurtek i predsednik Veća Slobodanka Komšić nemaju zakonsko ovlašćenje za donošenje rešenja koje je predložio stečajni upravnik“, navodi se u saopštenju.

Stečajni upravnik ATP „Vojvodine“ Nikola Pavlović raspisao je oglas o prodaji imovine preduzeća i 26. marta ove godine potpisao ugovor sa kupcem, preduzećem MAT uprkos brojnim prigovorima drugih poverilaca medju kojima je i bivši vlasnik Ilija Dević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari