Brnabić: Politika i političari treba da slede biznis 1Foto: Vlada

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na Bečkom ekonomskom forumu u Sofiji, održanom u okviru Samita Zapadnog Balkana.

Premijeri Zapadnog Balkana i predstavnici ekonomskih institucija razgovarali su o regionalnoj saradnji i ekonomskim temama.

„Ukoliko želimo okruženje koje je podsticajno za razvoj ekonomije i dobro za sve građane regiona, onda je biznaj taj koji treba da bude na prvom mestu“, naglasila je u obraćanju premijerka Brnabić. „Politika i političari treba da slede biznis“, istakla je Brnabić, navodi se u saopštenju Vlade.

Ona je ocenila da fokus u reformama treba da bude na građanima i da građani treba uvek da budu na prvom mestu.

„Stabilnost i regionalna saradnja ključni su za budućnost Zapadnog Balkana“, istakla je predsednica vlade i dodala da je Srbija posvećena daljem ekonomskom povezivanju regiona. Brnabić je naglasila značaj Berlinskog procesa i usvajanja Akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor prošle godine na Samitu u Trstu. Posebno je istakla značaj formiranja Stalnog sekretarijata Komorskog investicionog foruma, takođe na Samitu u Trstu, čiji su ciljevi bolje povezivanje, stvaranje još boljih uslova poslovanja i jačanje konkurentnosti privrede, saopšteno je.

„Savremeni svet karakterišu stalne i dinamične promene. Na nama je da idemo u susret tim promenama, da jačamo konkurentnost tržišta i sami kreiramo bolju budućnost za sve građane“, naglasila je Ana Brnabić.

Predsednica vlade ocenila je da su digitalna transformacija i digitalna revolucija razvojna šansa za Zapadni Balkan. Boljem povezivanju i saradnji u regionu doprineće i mobilnost građana, a na vladama je da omoguće da građani putuju, školuju se ili rade bez dodatnih birokratskih opterećenja, dodala je.

„Regionalna saradnja i evropske integracije prioriteti su Vlade Srbije“, rekla je Brnabić i dodala da će Srbija uvek biti pouzdan prijatelj za sve naše partnere u regionu. Predsednica vlade zaključila je da samo boljom saradnjom i povezivanjem, region može napredovati u najboljem interesu svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari